Skobeljni stroji

Kakovostni skobeljni stroji za obdelavo lesa

Skobeljni stroji so namenjeni obdelavi lesa za profesionalno uporabo. Z dobrimi in zanesljivimi stroji si povečate proizvodnjo ter s tem dobiček vašega podjetja in prehitite konkurenco. Les je vedno šel v promet in vedno bo, ker je osnovni material za gradbeništvo ter vedno bolj cenjen ter priljubljen za vse podnebne razmere, še posebej za gorske in neugodne razmere. Dvostranski skobeljni stroji so še toliko bolj napredni, ker so izumljeni za dvostransko hkratno delo z lesenim materialom oziroma na lesenih elementih. S temi stroji lahko obdelujete lesne elemente tako, da jih v naslednji fazi izdelave llahko med seboj tudi lepite.

Kaj so dvostranski skobeljni stroji?

Dvostranski skobeljni stroji so posebni stroji, ki jih sestavljata dva osnovna dela. To pa sta planer in poravnalnik. Poravnalnik lesni element obdeluje s spodnje strani, medtem ko ga z zgornje strani obdeluje skobeljna glava. Slednja ima tudi namen, da zagotavlja ves čas obdelave enako debelino obdelovanca.

V lesni industriji tem delom pravimo planerji, ki se uporabljajo povsod, kjer se predelujejo lesni elementi, pa naj gre za večja lesna podjetja ali pa za manjše mizarske delavnice.

Dvostranski skobeljni stroji so zasnovani različno, saj so lesni proizvodi zelo različni in vsak služi svojemu namenu. Zato so tudi stroji za skobljanje tako različni med seboj. Vsak ima seveda nek svoj določen namen za določen cilj. V grobem rečeno pa so ti stroji najboljši pri preskobljanju elementov, kot so masivne plošče, ki so namenjene lepljenju. Izbirate pa lahko različne širine teh strojev, ki so med 400 mm in vse do 1020 mm.

skobeljni-stroji-1

Dvostranski skobeljni stroji Lesmak

Dvostranski skobeljni stroji Lesmak so idealna rešitev skobljanja, za katero ve le malo lesarjev in je prav, da se z njo seznanite. Gre za univerzalne skobeljne stroje, ki so izjemno zmogljivi ter tudi dostopni manjšim obrtnikom.

Z njimi boste z lahkoto imeli proizvodnjo masivnih plošč, preskobljali elemente pri dolžinskem spoju, skobljali tramove in druge obdelovance, med drugim lahko skobljate tudi take obdelovance, ki niso ravni. Te stroje je enostavno uporabljati in jih preko programatorja lahko hitro nastavite po lastnih potrebah. Hitrost pomika je brezstopenjsko nastavljiva od 4 – 24 m/min.

Ta stroj ima robustno in zelo vzdržljivo mizo HardChrom. Njegova spodnja obdelovalna miza je dolžine 2600 mm. Ima pa še to možnost, da odvzem  lahko nastavi do 15 mm. Kar se tiče skobeljnih glav, lahko izberete standardne glave s skobeljnimi noži ali pa take, ki imajo spiralne ploščice.

Kar pa je super je novica, da lahko sočasno skobljate več različnih površin, kar skrajša delovni proces in boste privarčevali tako na energiji kot stroških. Ti skobeljni stroji so precej hitri, saj omogočajo pomik obdelovanca kar za 24 metrov na sekundo.

Različne delovne širine, ki jih omogoča pa so: 405, 610, 635 in tudi1020 mm, kar je izjemno. Med tem, ko so možne naslednje višine obdelave in sicer: 200 mm, 300 mm ali 400 mm.

Dvostranski skobeljniki Gootek

Dvostranski skobeljni stroji Gootek  GT-635, GT-400 in GT-1020 so ravno tako precej pogosti v delavnicah in lesnih podjetjih. Tudi njih sestavljata dva osnovna dela in sicer planer in poravnalnik. Ti stroji so namenjeni preskobljanju lesnih elementov, ki se jih kasneje lepi med seboj po širini. Imajo posebno lastnost, da lahko res dobro obdelajo noge stolov, predvsem zadnjih, ki niso ravne. Takih nog ni možno delati z drugimi stroji, to je tudi razlog, da je so ti skobeljni stroji glavni stroji za tiste proizvodnje, ki se ukvarjajo s proizvodnjo stolov.

Ta stroj se precej uporablja za širinsko spajanje razrezanih elementov. Najprej dvostranski skobeljnik dvostransko paralelno skoblja. V naslednjem koraku pa se s posebno enolistno žago Diehl razreže elemente. Hkrati se utvari tudi lepilni spoj.

Ta skobeljni stroj najbolje izdela lepljene plošče. Hkrati lahko poravna spodnjo ter zgornjo stran obdelovanca. Izbira širine skobeljnikov so od 400 mm do 1020 mm. Ker so uporabe različne, je tudi več modelov teh strojev.

Delovna širina mize je 635 mm, višina pa 200 mm. Hitrost pomika pa od 8 – 24 m/min.

Dvostranski skobeljni stroj GT-635ARD

Dvostranski skobeljni stroji se tako, kot drugi podobni stroji, uporabljajo za skobljanje lesnih elementov s hkratno poravnavo in skobljanjem lesnega obdelovanca. Njegova delovna širina znaša 635 mm in pa delovna višina 200 mm. Njegova hitrost pomika je tudi precej široka za izbiro in je lahko zelo hitra in sicer 8 – 24 m/min.

Ima še naslednje značilnosti in sicer je moč spodnjega motorja 15 kW, medtem ko je moč zgornjega motorja 20 kW. Podajalnik pa ima 2,5 kW močan motor. Težak je 300 kg. Njegove zunanje dimenzije pa so 2700 dolžine, 1145 širina in 1720 mm višine.

Vsi dvostranski skobeljni stroji so najbolj sodobni stroji, ki omogočajo zelo hitro proizvodnjo in več opravil hkrati, kar je za proizvodnjo izjemnega pomena, ker s tem močno prihranite na času in denarju. Pri novih modelih vam srčno priporočamo, da se prej pogovorite s prodajalcem, ker pozna vse skrivnosti in prednosti strojev glede na vaše potrebo in vam lahko priporoči pravega. Danes gre tehnologija tako naprej, s tako naglico, da če se ukvarjate s svojim poslom, tehnologiji preprosto ne morete slediti in ne veste, kaj vse je možno in kaj vse konkurenca že uporablja, da je pred vami. Prehitite jo z vrhunskimi stroji za skobljanje, ki vas ne bodo pustili na cedilu.

Avtor: