Jacuzzi

Zakaj je jacuzzi odlična investicija za vaš dom?

Predstavljajte si, da se po dolgem in napornem delovnem dnevu pripeljete na domače dvorišče. Travnik pred hišo in okoliška drevesa so rahlo zasnežena, ravno toliko, da pričarajo čudovit občutek zimske idile, a hkrati tako malo, da je vaš zunanji jacuzzi hitro pripravljen za uporabo. Namesto, da bi se zleknili na kavč pred televizor, se takoj ob prihodu domov odpravite v objem tople žuboreče vode na vašem dvorišču. Ko stopite v svoj lastni domači jacuzzi, napetost delovnega dne izgine. Ostane pa čudovit, sproščujoč občutek masaže in vroče vode.

Če vas zgornji zapis ni premamil, da kar takoj skočite do ustreznega prodajalca in kupite masažni bazen, pa smo za vas pripravili nekaj razlogov, zakaj je jacuzzi odlična in nujna investicija za vaš dom. Preberite tudi osnovne napotke za vzdrževanje in ideje za dodatno opremo, ki lahko vašo uporabniško izkušnjo še polepšajo.

Zunanji jacuzzi lahko pozitivno vpliva na vas in vaše zdravje

Namakanje v topli vodi, ki je obogateno z masažo in svetlobnimi učinki, lahko pozitivno vpliva tako na vaše fizično kot psihično počutje. Zunanji masažni bazeni tako združujejo več terapij in vam ponujajo pravi domači spa tretma.

Hidroterapija – gre za tako imenovano vodno terapijo, kjer vodo (bodisi vročo ali hladno) uporabljamo za lajšanje bolečin in nelagodja ter izboljšanje fizičnega počutja. Zunanji masažni bazeni imajo neverjetno moč, sploh če se v domačem bazenu kopate in sproščate vsak dan po nekaj deset minut. Kopanje v topli vodi lahko vpliva na lajšanje simptomov najrazličnejših bolezni oziroma bolezenskih stanj – od artritisa, bolečin v mišicah, bolečin v spodnjem delu hrbta, itn. Lajša tudi simptome stresa, sprošča vaše mišice in poskrbi, da je vaš spanec trden in krepčilen. Zaradi povečanega pretoka krvi v telesu in sproščanja mišic lahko že deset minut, ki jih dnevno preživite v takšnem bazenu, zmanjša stres, glavobole in bolečine v telesu.

Jacuzzi
Jacuzziji prinašajo številne koristi.

Kromoterapija – je ena izmed metod alternativne medicine, gre pravzaprav za terapijo z barvami. Sodobni in kakovostni zunanji masažni bazeni HotSpring imajo namreč večpodročno led osvetlitev, ki vam omogoča dinamično preklapljanje med različnimi barvnimi odtenki. Osvetlitev lahko tako prilagodite vzdušju ali pa terapevtskim potrebam. Rdeča barva na primer spodbuja vitalnost, modra barva sprošča in tako lajša simptome stresa in tesnobnosti, zelena pa pozitivno vpliva na fizično počutje in zmanjšuje fizično napetost telesa.

Masažne šobe – jacuzzi brez masažnih šob je zgolj in samo kopalna kad. Zunanji masažni bazeni proizvajalca HotSpring vsebujejo strateško načrtovane masažne šobe, ki stimulirajo vodni curek tja, kjer ga telo najbolj potrebuje. Pomembno je, da so masažne šobe povsem nastavljive, sami lahko tako regulirate moč, pa tudi kot vodnega curka. Zelo je priporočljivo, da v masažnem bazenu spreminjate svojo pozicijo, tako da optimizirate učinek masažnih šob na vaše telo. Masaža s curki vode razbije vozliče, ki so nastali po vašem telesu; bodisi zaradi stresa, preobremenjenosti ali zakrčenosti. Telo je po kopanju tako sproščeno in pripravljeno na nove podvige.

Zunanji masažni bazeni – na kaj pomisliti pred nakupom?

Pred nakupom je zelo pomembno, da temeljito pretehtate nekatere pomembne podrobnosti. Določite karakteristike, ki jih mora imeti vaš jacuzzi. Cena je na koncu odvisna od vseh postavk in značilnosti.

1. Jacuzzi lahko izbirate po obliki, materialu in velikosti

Razmislite, kakšen masažni bazen si želite. Izbirate lahko med napihljivim bazenom, ki ga zelo enostavno postavite sami. Ali pa med trdimi školjkami različnih materialov, ki so lahko bodisi samostoječe ali vgradne. Za montiranje vgradnega masažnega bazena vzpostavite kontakt s pravimi mojstri, ki bodo vaš bazen ustrezno vgradili. Izbirate pa lahko tudi med različnimi velikosti jacuzzijev – najmanjši so za 2-3 osebe, srednji za 4-5 oseb, obstajajo pa tudi večji za šest ali osem oseb. Velikost je odvisna tudi od samega materiala školjke oziroma bazena.

2. Prostor

Preden jacuzzi kupite, nujno preglejte in ustrezno pripravite prostor. Vprašajte se – ali je prostor dovolj velik za bazen, ki si ga želim postaviti? Ali imam dovolj prostora okoli njega, da se vsi kopalci normalno gibljejo in okolica ne predstavlja nevarnosti niti za najmlajše? Ali imam v bližini električno napajanje? So tla dovolj utrjena, da se ne bodo pogreznila pod njegovo težo?

3. Čemu bo služil vaš zunanji jacuzzi?

Bo to prostor za živahno in razposajeno druženje z vašimi prijatelji in znanci ali bi želeli ustvariti prijetno intimno ozračje? Prostor, kjer imate dovolj zasebnosti in intime za sproščanje, meditacijo in polnjene baterij po napornem dnevu v službi. Izbiri primerno uredite prostor in tudi izberite pravo velikost bazena.

Uživajte v brbotajoči vodi in se sprostite po napornih delovnih dnevih.

4. Potrebujete nadstrešek?

Kljub temu, da je kopanje v dežju ali snegu prijetno in romantično, vseeno razmislite, ali lahko postavite vsaj začasno streho oziroma nadstrešek nad prostorom kjer bo jacuzzi, cena vzdrževanja je kasneje lahko odvisna tudi od izpostavljenosti različnim vremenskim razmeram.

5. Izbira pravega trgovca

Pri vsakem večjem in dražjem nakupu je pomembno, da izberete pravega trgovca. Takšnega, ki ima hkrati zalogo kvalitetnih izdelkov in produktov, ima strokovno znanje in vam lahko nudi vso podporo, ki si jo želite in jo potrebujete. Pa tudi takšnega, ki je na voljo za morebitno servisiranje. Pomembno je tudi, da ima trgovec na voljo vse potrebne rezervne dele. Zelo priročno pa tudi, če lahko pri istem trgovcu kupite tudi vso potrebno dodatno opremo za vaš jacuzzi, cena je namreč navadno nižja, če celotni komplet kupite pri istem trgovcu. Pa tudi, tako ste lahko bolj prepričani, da bo dodatna oprema zares ustrezala potrebam vašega bazena.

Kakšna dodatna oprema je nujna in kaj strokovnjaki še priporočajo?

Da bo vaša izkušnja ob uporabi masažnega bazena še boljša, lahko dokupite tudi različne dodatne pripomočke. Na spodnjem seznamu lahko najdete dva skoraj nujna pripomočka in en kos dodatne opreme, za še bolj doživeto izkušnjo.

Ujemajoče stopnice iz istega materiala kot je školjka jacuzzija, poskrbijo za lažji dostop in sestop iz bazena. Stopnice so uporabne predvsem za otroke ali osebe s težjo gibljivostjo. Razkorak je brez stopnic namreč lahko relativno visok in težak. Pri izbiri stopnic bodite pozorni, da so dovolj trpežne, da vzdržijo vse vremenske razmere. Poskrbite tudi za varnost in jih ustrezno namestite v tla, da se ne premaknejo ravno takrat, ko boste želeli stopiti v jacuzzi.

Termoizolacijski pokrov je nujna dodatna oprema, če želite zmanjšati količino umazanije – listja, prahu in peska, iglic ter cvetnega prahu – v svojem jacuzziju. Pri izbiri termoizolacijskega pokrova je pomembno, da ta učinkovito tesni na školjko bazena, tako da ustrezno zadrži toploto. Pri tem bodite pozorni tudi na možnost zatičev, ki bodo poskrbeli, da majhni otroci pokrova ne bodo zmogli odpreti sami in se tako v bazenu kopati brez vaše navzočnosti.

Dokupite pa lahko tudi različne zvočne in tv sisteme, ki bodo vašo izkušnjo uživanja v brbotajoči se vodi le še okrepili. Hidroterapiji in kromoterapiji lahko s primerno glasbo dodate tudi zvočno terapijo in tako še okrepite sproščujoči učinek kopanja.

Kaj pa vzdrževanje masažnih bazenov, je zahtevno?

Sodobni masažni bazeni ne terjajo zahtevnega vzdrževanja. Za sprotno vzdrževanje boste sicer potrebovali ustrezne dodatke, ki vodo ohranjajo čisto in z ustreznim koži prijaznim ph-jem,.

Potrebovali boste tudi ustrezno obtočno črpalko, ki bo vašo vodo v bazenu s pomočjo filtracije ohranjala čisto.

V primeru, da jacuzzi ne bo pokrit s termoizolacijskim pokrovom, lahko smeti, pesek ali prah ter druge umazanije z dna masažnega bazena odstranite tudi s pomočjo robotov oziroma sesalcev za bazene.

Vas zanima jacuzzi? Cena zanj bo kmalu odtehtala vse.

Redno vzdrževanje, dodajanje klora in menjavanje vodnih filtrov vam bo omogočilo, da bo vaša voda čista in primerna za kopanje. Kljub temu je pomembno, da na vsake pol leta zamenjate bazensko vodo in temeljito očistite vse pomembne vitalne dele bazena. Usposobljeni in strokovni sodelavci podjetja Jobplus zagotavljajo ustrezno vzdrževanje jacuzzija oziroma vseh HotSpring zunanjih masažnih bazenov. Postopek temeljitega čiščenja je relativno dolgotrajen, iz bazena je najprej potrebno izpustiti vso vodo, temeljito je potrebno očistiti in dezinficirati školjko bazena ter filtre očistiti s sredstvi, ki odstranjujejo bakterije in apnenec, dezinficirati je potem potrebno še cevni sistem in nazadnje ponovno napolniti bazen z vodo.

Za dolgo življenjsko dobo pa tudi vaše maksimalne užitke, morate res dobro skrbeti za jacuzzi, cena popravil ali zamenjave z novim bo zagotovo višja od sprotnih stroškov vzdrževanja. Seveda pa je vzdrževanje odvisno tudi od same kvalitete bazena.

Če želite kupiti dober jacuzzi, cena tako ne sme biti vprašanje

Na trgu je veliko različic tovrstnih bazenov, pa tudi ponudnikov je ogromno. V kolikor želite najcenejšega, potem izberite napihljiv masažni bazen. Cena na trgu navadno varira nekje od 400 do 2000 evrov. Precej dražji, pa tudi bolj trpežni in kvalitetni so bazeni s trdim kalupom. Za res kakovosten jacuzzi boste tako odšteli nekaj tisočakov. Pesto izbiro trdnih školjk iz kvalitetnega in trpežnega materiala lahko najdete tudi pri trgovcu Jobplus.

Se v mislih že namakate v vroči vodi in masirate z vodnimi šobami?

Prednosti zunanjih masažnih bazenov je ogromno, v članku smo jih našteli še nekaj. Zagotovo pa vso raziskovanje trga, pripravo terena, izbiro pravega masažnega bazena in kasnejše vzdrževanje, odtehta dejstvo, da vas bo po nakupu vsak dan doma pričakal lasten spa. Nič več gneče na bazenih in gnetenja ob neznanih ljudeh v majhnih bazenskih masažnih bazenih. Čaka vas sproščujoča izkušnja v udobju lastnega doma. Intimnost hidroterapije, ki bo poskrbela za vaše dobro psihično in fizično počutje. Zakaj torej še odlašate z nakupom?

Avtor: