Na kaj paziti, ko izbiramo nova garažna vrata

Če se vaša garažna vrata nagibajo, škripajo ali niso več uravnana, je morda čas, da nabavite nova. Garažna vrata nimajo univerzalne velikosti, ki bi ustrezala vsem, zato je pametno razmišljati o tem, kaj želite in kakšna garažna vrata potrebujete, preden vrata namestite in ker so že toliko tehnološko izpopolnjena, si lahko umislite tudi takšna, moderna ali pa takšna, ki bodo sovpadala arhitekturi objekta, predvsem pa, da bodo varna in za vas funkcionalna.

6 stvari, ki jih je treba upoštevati pri nakupu novih garažnih vrat

Varnost!

Garažna vrata so po navadi vsem na očeh, zato so največkrat tarča nepridipravom, zato je dobro poskrbeti za varnost. V primeru, da izbirate nova garažna vrata, naj omenim, da je dobro izbrati tista, ki se dajo opravljati preko daljinca ali mobilne aplikacije.

Garažna vrata lahko tudi odpirate in zapirate s pomočjo kode, ki jo, morate zaradi varnosti menjati vsaj vsake 4 mesece. Prav tako si umislite dodatno ključavnico, predvsem pa bodite pozorni na razpoke in reže. Dodatna razsvetljava, ki reagira na gibanje, nad garažnimi vrati je odlična zamisel, predvsem pa garažna vrata zaklepajte tudi, ko ste doma.

Izbira materiala garažnih vrat

Garažna vrata so lahko narejena iz lesa, jekla, vinila, steklenih vlaken, aluminija in podobno. Če si želite vizualno olepšati objekt, se boste najverjetneje odločili za garažna vrata iz lesa, jih je pa težje vzdrževati, med tem, ko je jeklo bolj priročno in tudi cenovno ugodnejše.

Steklena vlakna niso najbolj primerna za garažna vrata, kadar so nizke temperature, saj se lahko pojavijo razpoke. Aluminij je dobra izbira materiala, vendar je to mehak material, pa vendar nikoli ne boste imeli težav s korozijo in še vinil, ki je dokaj nov garažni material, je zelo trpežen in ga je lahko vzdrževati.

senčila oprema

Kako močan motor morate imeti za garažna vrata?

Konjske moči garažnih vrat se razlikujejo tako, kot se razlikujejo modeli oziroma tipi vrat. Če kupujete težka garažna vrata, razmislite o motorju z višjo konjsko močjo, nasprotno pa, ali kupujete vrata, ki niso težka. Dobro premislite in se pravočasno informirajte pri strokovnjakih, ki vam bodo znali svetovati o moči motorja, ki ga potrebujete za nova garažna vrata.

Garažna vrata, ki se zlijejo z objektom.

Želite garažna vrata, ki se zlivajo s stilom vašega doma in objektom soseske? Ali želite okna v vratih, ali bi raje trdno ploščo vrat? Garažna vrata prihajajo v različnih slogih, zato si vzemite čas, da izberete tista za vas prava garažna vrata, ki so všečna, varna in bodo postala del vaše vsakdanje uporabe.

Investicija v nova garažna vrata.

Strošek morda ni edini dejavnik pri izbiri vaših garažnih vrat, zagotovo pa bo na vrhu seznama. Prodajalec vam lahko pomaga pri sestavi paketa, ki vam omogoča številne funkcije, ki jih želite, in so v mejah vašega proračuna.

Šteje tudi priročnost in napredna tehnologija.

Glede na dodajanje kompleta, kot je upravljanje garažnih vrat s pomočjo pametnega telefona ali daljinskega upravljanja, povečujete udobje, predvsem pa vam je na voljo ta sodobna tehnologija, ki je dostopna vsakemu žepu.

nova-garazna-vrata-1

Tipi garažnih vrat in izbira materiala

Ob nakupu novih garažnih vrat ne pozabite na to, kako se bodo odpirala in dvigovala vaša nova vrata, ali se bodo zapeljala ob steni ali po stropu in podobno. Obstaja namreč veliko različnih tipov garažnih vrat, zato kakšen nasvet več, ne bo odveč.

Vse kar morate vedeti je, ali si želite dvižna, stranska, dvokrilna ali rolo garažna vrata. Zraven tipa garažnih vrat je treba vedeti iz kakšnega materiala bodo vaša nova vrata. Sodoben videz vam bo dala vroče cinkana pločevina, lahko so v imitaciji lesa ali pa so narejena prav iz lesa, lahko si celo umislite dodatke za popoln videz vaših vrat, možnosti je veliko.

Garažna vrata so pomemben dodatek vašemu domu, ki ga boste vsakodnevno uporabljali še leta. Če upoštevate zgoraj navedene stvari, boste zagotovo dobili vrata, ki so vzdržljiva, lepa in funkcionalna, predvsem pa bodo garažna vrata varna.

 

 

 

 

Avtor: