voziček za plažo

Voziček za plažo – nepogrešljiv pomočnik za brezskrbne počitnice

Počitnice so pred vrati in verjetno že komaj čakate, da se odpravite na morje, ob reko ali k jezeru na piknik. A prenašanje stvari na plažo je lahko zelo mučno, kajne? Vseh muk vas lahko reši priročen prevoz. Voziček za plažo vam bo v pomoč pri vožnji vseh stvari na plažo, s svojo vsestransko uporabnostjo lahko med drugim poskrbi tudi za vaš varni in udobni počitek.

Za kaj vse lahko uporabite voziček za plažo?

Voziček za plažo vam nudi priročen način prevažanja želenih potrebščin, ki jih v danem trenutku potrebujete, kot so na primer oprema za ribarjenje, napihljivih blazin, zložljivih stolov in ležalnikov, igrač za otroke, oblačil, brisač, malice in vsega, kar še potrebujete za uživanje na plaži. Voziček pa ni primeren le za prevažanje vseh stvari na plažo, lahko ga uporabite tudi na pikniku, družinskem kampiranju ali izletu. Zelo uporaben je tudi pri delu okrog hiše ali na vrtu. Tako bo vsaka pot na plažo, piknik ali na vrt opravljena z manj napora. Trenutno je v ponudbi več različnih modelov vozičkov, ki se lahko uporabljajo tudi za še kaj drugega kot le prevažanje naokrog, o tem pa v nadaljevanju.

voziček za plažo

Kater voziček za plažo izbrati?

Trenutno je na trgu velika ponudba različnih vozičkov, ki jih lahko vzamete s seboj na plažo. Da se boste lažje odločili, kateri bo najboljša izbira za vas, je nekaj najpogostejših modelov predstavljenih v nadaljevanju.

 • Zložljiv voziček za plažo – kompakten zložljivi voziček na kolesih, ki ga imate lahko vedno na dosegu roke, kar v svojem avtomobilu. Voziček je vsestransko uporaben tako na vrtu, pikniku, kampiranju, na plaži ali celo za nakupovanje. Vsak prevoz z njim bo zelo enostaven in hkrati priročen, saj ga lahko po uporabi hitro in na enostaven način zložite ter pospravite v prtljažnik avtomobila ali v garažo.
 • Večnamenski voziček za plažo – čvrst voziček za na plažo ali druge dejavnosti. Voziček enostavno odprete, brez vijačenja in kakršne koli montaže. Železna konstrukcija poskrbi za trdnost vozička, ki lahko prenese do 100 kg obremenitve, zato ga res lahko natovorite. Na plaži pa vam bo prišel prav kot manjša igralnica za otroka nekje v prijetni senci ali pa za prevažanje in shranjevanje vseh potrebščin, ki jih potrebujete za piknik na plaži.
 • Voziček za plažo, ki lahko postane ležalnik – to je voziček, ki se ponaša z zložljivim aluminijastim ogrodjem in čvrstimi kolesi. Na plažo lahko z njim pripeljete vse potrebne stvari, ki vam bodo lepšale trenutke ob morju ali jezeru. Ko voziček in vse stvari pripeljete na cilj, ga enostavno izpraznite in uporabite kot ležalnik. Počitek bo varen in udoben.
 • Voziček za plažo, ki lahko postane stol ali odložilna miza – še eden od idealnih vozičkov za na plažo, da vam ne bo treba še dodatno voziti stola. Voziček na plaži izpraznite in se nanj varno in udobno usedete ali ga uporabite kot odložilno mizo. Nosilnost takega vozička je do 80 kg. Kolesa vozička so z zračnico, kar zagotavlja tekočo vožnjo tudi po pesku in mivki. 

 

Zakaj izbrati voziček za plažo?

Preprosto zato, ker boste že po prvi vožnji proti plaži pozabili na vse muke, ki ste jih v preteklih letih doživljali, zaradi nošenja počitniških pripomočkov na plažo. Zdaj se ne boste več prepirali, kdo od družinskih članov bo nesel torbo in kdo ležalnike, zdaj bodo otroci z veseljem prevzeli vožnjo vozička, no seveda, če jim boste to dovolili. Voziček enostavno razprete, naložite in že ga lahko peljete na plažo, vrt ali kamorkoli želite, po uporabi pa ga enostavno zložite in pospravite v prtljažnik avtomobila, v shrambo ali garažo.

voziček za plažo

Cene vozičkov za na plažo

Vsak voziček za plažo je zgodba zase, glede na njegovo nosilnost, ogrodje, izbrana kolesa, uporabnost in dodatke. Vse te lastnosti vplivajo na končno ceno vozička. Trenutno se na trgu gibljejo cene vozičkov, ki jih lahko koristite kot prevozno sredstvo za na plažo, piknik, okrog hiše, na vrt, ali na kampiranju, od 50 € pa tja do 200 €.

Voziček za plažo – kaj morate upoštevati pri nakupu?

Pred samim nakupom morate poznati odgovore na nekaj najosnovnejših vprašanj: 

 • Za kaj vse boste potrebovali voziček? 
 • Kakšna mora biti njegova nosilnost? 
 • Po katerem terenu ga boste vozili? Bo to pesek, gozdne poti, vrt okrog hiše …? 
 • Potrebujete na vozičku tudi zavore?
 • Lahko prevažate v njem tudi otroke?
 • Katere dodatke potrebujete, da bo zadostil vašim željam? Vam je pomembno, da ima voziček oz. ležalnik “strehico” ter dodaten žep za telefon in ključe?
 • Je dovolj stabilen za vaše potrebe?
 • Koliko prostora vzame zložen med transportom v avtomobilu?
 • Kakšen je vaš budžet za voziček?

 

Seveda pa povprašajte za nasvet tudi prodajalca vozičkov, saj boste le tako iz prve roke izvedeli, ali je izbran voziček, primeren za vaše potrebe in želje in ali je morda za vas primeren kateri drug model. 

Avtor: