Alu okna

Alu okna izdelana na bolj inovativen način

Sodobne oblike alu oken, ki dajejo stavbi svež videz na inovativen način, so tukaj. Spremlja jih kar 65 let tradicije, skozi katere so jih izpopolnjevali in jih pripravljali na vedno svež in inovativen način, ki se je skladal z vašo stavbo. Alu okna so čudovita naložba za prihodnost, s katero dobite vzdržljivost, dolgo življenjsko dobo ter inovacijo, ki ne bo šla iz mode.

Alu okna ali aluminijasta okna so okna prihodnosti in zraven tega, da si jih lahko izdelate po meri, so primerna za vse vrste stavb, novogradnje kot tudi staro gradnje. Strokovnjaki pri podjetju Kosec Tim vam svetujejo, uredijo vso potrebno dokumentacijo, ter vam okna tudi pripeljejo in jih zmontirajo.

Tudi sicer alu okna veljajo za izredno trdna, kompaktna in vzdržljiva. Združujejo namreč vse pozitivne lastnosti aluminija kot materiala. Kakovostna večplastna zasteklitev bo vašim oknom omogočila še eno zelo priročno in nadvse pomembno lastnost, to je dobra izolacija. Vaš dom bo tako postal energetsko varčen, kar se bo ugodno poznalo tudi v vaši denarnici. Poleg samega materiala pa je zelo pomembna pravilna in kakovostna montaža. Lahko izberete še tako vrhunska okna, pa lahko ta zaradi napačne vgradnje izgubijo vse prednostne lastnosti. Zato bodite zelo pozorni tudi na to, katerega ponudnika izberete za izvedbo storitve montaže alu oken v vašem domu.

Alu okna

Zakaj izbrati alu okna?

Alu okna so novodobna okna, ki bodo z vami tudi vse življenje. Na tržišču lahko naletite na veliko vrst oken, vendar vzdržljivosti in dolgotrajnosti, kot jih nudijo ta okna, skoraj da ni.

Prednosti, ki jih ponujajo alu okna, so naslednje:

 • predvsem dolga življenjska doba,
 • so izdelana iz vrhunskih materialov,
 • izredna trpežnost in odpornost proti vremenskim vplivom,
 • zagotavljajo odlično zvočno ter toplotno izolacijo,
 • so zelo enostavna za vzdrževanje, ki obsega le občasno brisanje z vlažno krpo in blagim detergentom,
 • izdelate si jih lahko po meri, z dodatki, ki so vam všeč.

Alu okna za vsak okus

Ker imajo vsake oči svojega `malarja`, imajo tudi vrste oken vsaka svoj način izdelave in materiale, iz katerih so izdelane. Več vrst materialov pomeni več izbire in seveda več prednosti ob vgradnji in vaših željah.

Pa si poglejmo vrste alu oken, ki jih ponuja podjetje Kosec Tim:

 1. Aluminijasta okna
  so okna, kot že pove samo ime, izdelana iz aluminija. Ta okna vsebujejo peno, ki je namenjena izolaciji in daje oknu visoko stabilnost. Vsebuje dvojno ali trojno zasteklitev za odlično zvočno ter toplotno izolacijo. Profili okna so zelo tanki, kar omogoča večjo površino stekla in s tem seveda posledično več svetlobe v prostoru.
 2. Les/ Alu okna
  to je vrsta oken, ki so izdelana iz aluminija v kombinaciji z lesom. Les, s katerim lahko kombinirate svoja okna, je: bor, macesen, hrast, smreka ter meratij. Ta okna so orientirana tako, da vam v notranjost dodajo pridih domačnosti z lesenim delom ter zunanjo stran iz aluminija. Možnost dvojne ali trojne zasteklitve.
 3. Alu/ PVC okna
  Okna v kombinaciji aluminija ter plastike oz. PVC-ja. Ta okna so sodobno obarvana z odlično toplotno in zvočno izolacijo ter seveda dolgo življenjsko dobo. Na voljo imajo dvojno ali trojno zasteklitev, kar jim poveča neprepustnost za mraz, vročino in hrup.

Glede na svoj stil stavbe si lahko izberete, katera vrsta oken bi vam najbolj ustrezala. Vam pa bo seveda v pomoč strokovnjak, ki vam bo tudi primerno svetoval, v primeru če ne bi vedeli, katera alu okna bi izbrali.

Vzdrževanje in montaža za alu okna

Alu okna so odličen element, ki je zelo trpežen in hkrati ne zahteva veliko za vzdrževanje. Sama okna so že v originalu polakirana, kar pomeni, da vsebujejo zaščitni premaz, ki ne dovoli, da bi prah, vročina, mraz ali smog uničila sam material okna.

Vaša naloga bo, da jih nekaj x na mesec:

 • le malo osvežite in obrišete z vlažno krpo ter blagim detergentom, da sperete iz njih prah in smog,
 • jim tako podaljšate življenjsko dobo,
 • ter seveda polepšate njihov videz.

Ker alu okna vsebujejo odlično tesnjenje, vas moramo opozoriti, da je zaradi tega potrebno tudi več kratno prezračevanje prostorov, da se ne bi začela nabirati vlaga, ki bi jo kaj hitro opazili tako, da bi se na oknu začela delati rosa. Problem vlage bi vas stala tudi kakovost oken.

Kako poteka montaža oken?

Montaža za več vrst alu oken, se pri podjetju Kosec Tim izvaja profesionalno, načrtovano in hitro. Z uporabo sodobnih sredstev in strokovnjakov, ki bodo opravljali montažo, bo le ta izvedena, kot je treba. Montaža se začne tako, da se ustvari primeren stik med oknom ter steno, ki je brez vidnih odprtin in je dobro zatesnjen.

Proces vgradnje oken lahko poteka na dva načina:

 1. Klasična vgradnja
  začne se tako, da se okvir okna privijači v zid z vijaki. Reže se zatesnijo s tako imenovano PUR peno in nato se zunanja stran zatesni s tesnilno maso, ki zagotovi neprepustnost na vodo. Notranja stran se lahko obleče oz. zaključi s pomočjo pokrivnih lestev ali z mavčnimi ploščami.
 2. Energetsko varčni, napredni sistem RAL
  Glavna prednost in lastnost RAL montaže je tako imenovana zatesnitev v 3 ravneh:
 • paro-neprepustna notranja stran okna,
 • srednji del, ki služi za zvočno in toplotno zaščito,
 • zunanja stran okna, ki je paro-prepustna.

Ta način tesnjenja vam omogoča, da bo vaša stavba `dihala` in vam zagotovila udobno bivanje. Sistem RAL monterji radi uporabijo predvsem pri novogradnjah ali adaptacijah stavb, kjer si lahko zagotovite tudi Eko sklad.Kadar izbirate okna, imejte v mislih, da izberete kakovostna in takšna, ki se bodo skladala z vašo strukturo stavbe, da bodo dovršena in da boste z njimi dosegli zadostno količino svetlobe v dnevnih prostorih. Tako si boste ustvarili dom, v katerem boste uživali na vsakem koraku. Pri podjetju Kosec Tim so vam pripravljeni pomagat in se vam v celoti posvetiti.

Avtor: