Elektronska varuška za sodobna stanovanja

Kot starš želite za svojega otroka najboljše. Želite, da je srečen, zdrav in varen. Tu pride prav elektronska varuška. Elektronska varuška je majhna kamera z mikrofonom, s katero lahko opazujete in slišite svojega otroka, ko je v drugi sobi. Elektronske varuške so na voljo v vseh oblikah in velikostih. Nekatere so videti kot običajne kamere, druge pa so skrite v običajnih gospodinjskih predmetih ali igračah kot so na primer medvedki. Ne glede na to, kako so videti na zunaj, imajo vse elektronske varuške eno skupno lastnost: omogočajo, da lahko vidite in slišite, kaj se dogaja v drugem prostoru. Elektronska varuška vam omogoča, da ste lahko mirni, kadar ne morete biti v istem prostoru kot vaš otrok. Pomagajo vam lahko tudi pri nadzoru oseb, ki čuvajo otroka, ne glede na to ali gre za varuško ali druge osebe. Ne pozabite, da kljub temu, da elektronska varuška odvrne vašo skrb, ne more nadomestiti dobrega starševstva. Še vedno morate porabiti nekaj časa za pogovor z osebo, ki bo čuvala vašega otroka in jo dobro spoznati. Pri nakupu elektronske varuške se prepričajte, da ste izbrali ugledno podjetje. Na trgu je veliko različnih vrst elektronskih varušk, zato je pomembno, da najdete takšno, ki ustreza vašim potrebam in vašemu proračunu. Ob pravilni uporabi je lahko elektronska varuška dragoceno orodje za starše. Zagotavljajo vam lahko mir in vam pomagajo nadzorovati osebo, ki čuva vašega otroka.

Elektronska varuška

 

Prednosti elektronske varuške

Elektronska varuška lahko pomaga pomiriti in potolažiti otroka. Elektronska varuška lahko zagotavlja občutek varnosti za dojenčka. Pomaga zmanjšati raven stresa staršev ali skrbnikov. Lahko vam pomaga pri navezovanju stikov z dojenčkom. Elektronska varuška je lahko odličen način za prepotreben počitek in sprostitev. Z njo lahko prihranite pri stroških varstva otrok. Elektronske varuške so lahko odličen dodatek za vsak dom z majhnimi otroki. Ponujajo številne prednosti, ki so lahko v veliko pomoč tako staršem kot otrokom. Če razmišljate o nakupu elektronske varuške za svoj dom, razmislite o vseh prednostih, ki jih lahko ponudijo vam in vaši družini. Morda boste presenečeni, kako koristne so lahko!

Nasveti za uporabo elektronske varuške

Večina staršev danes pozna pojem elektronske varuške. Pri tem starši z monitorjem spremljajo otrokove dejavnosti. Obstaja veliko različnih načinov uporabe monitorja, vendar imajo vsi skupni cilj: zagotoviti varnost vašega otroka. Pri uporabi monitorja morate upoštevati nekaj stvari. Prvič, poskrbeti morate, da je elektronska varuška pravilno nameščena. Drugič, prepričati se morate, da baterije pravilno delujejo. Tretjič, zavedati se morate dometa monitorja. In četrtič, razumeti morate, kaj vaš otrok počne na zaslonu. Poglejmo si podrobneje vsako od teh točk. Prepričajte se, da je monitor pravilno nameščen. Najprej se morate prepričati, da je monitor pravilno nameščen. To pomeni, da mora biti monitor nameščen na osrednjem mestu v sobi, stran od oken ali vrat. Prav tako mora biti na taki višini, da ga otrok dobro vidi. Druga stvar, ki jo morate storiti, je preverjanje baterij. Ne želite, da bi monitorju sredi noči zmanjkalo energije! Redno preverjajte baterije in jih zamenjajte, ko se začnejo prazniti. Tretja stvar, ki jo morate storiti, je da se prepričajte, da poznate območje svojega monitorja. Večina monitorjev ima domet približno 9 metrov. Pomembno je tudi, da poskušate razumeti, kaj vaš otrok počne na zaslonu. To je lahko zapleteno, saj se otroci pogosto hitro premikajo in ne ostanejo dolgo na enem mestu. Če pa jih pozorno opazujete, boste lahko ugotovili, kaj počnejo. Spremljanje otrokovih dejavnosti z monitorjem vam lahko pomaga zagotoviti njegovo varnost. Poskrbite le, da boste upoštevali te štiri preproste nasvete!

krozne-zage-1

Vrste elektronskih varušk

Obstajata dve glavni vrsti elektronskih varušk: z monitorjem in brez njega. Monitorji omogočajo, da otroka vidite in slišite, medtem ko tisti brez monitorja zagotavljajo le zvok. Nekateri monitorji imajo tudi dodatne funkcije, kot so temperaturni senzorji in nočne lučke. V nadaljevanju si podrobneje oglejte različne vrste elektronskih varušk, ki so na voljo. Elektronska varuška z zaslonom omogoča, da dojenčka vidite prek kamere. Kamero lahko običajno obračate, nagibate in povečujete, da si zagotovite boljši pogled. Nekateri modeli imajo celo nočni vid, tako da lahko otroka preverite tudi v temi. Elektronska varuška samo z zvokom zagotavljajo samo zvok. Običajno so cenejše od elektronskih varušk z zaslonom. Nekatere elektronske varuške so opremljene z dodatnimi funkcijami kot so temperaturni senzorji in nočni vid. Temperaturni senzorji so lahko koristna funkcija, če želite zagotoviti, da v sobi ni prevroče ali premrzlo za vašega otroka. Nočni vid vam lahko pomaga, da otroka vidite v temi.

Motorola elektronske varuške

Motorola VM855 je elektronska varuška, ki staršem pomaga spremljati otroke na daljavo. Naprava je opremljena s kamero in mikrofonom, ki ju lahko uporabite za snemanje zvočnih in video posnetkov otroka. Naprava ima tudi senzor gibanja, ki lahko zazna, kdaj se otrok premika. Napravo je mogoče prek povezave Bluetooth povezati s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, tako da si lahko starši posnetke iz naprave ogledajo na svojih mobilnih napravah. Posnetke je mogoče shraniti tudi v strežnik v oblaku, tako da je do njih mogoče dostopati od koder koli. Naprava deluje na baterije in ima priložen polnilnik. Na voljo je v beli in modri barvi.

Avtor: