Pametni hladilnik je realnost in sedanjost, poglejte, kaj zmore

Pametni hladilnik Bosch so razvili v Gorenju, ki ga vsi poznamo, podjetje, ki je naše gore list. Slovenska pamet je razvila pametni hladilnik Bosch, ki točno ve, kaj v njem je in vas o tem tudi obvesti, če ste v trgovini in ne veste, kaj doma manjka za jest. Vsa skrivnost je v tem, da ima ta inteligentna domača naprava v notranjosti led osvetljavo in kamere ter vgrajen wifi, preko katerega vam bo na pametni telefon poslala fotografijo notranjosti hladilnika in točno boste vedeli, kaj morate še kupiti.

Kaj vse zmore pametni hladilnik?

Pametni hladilnik ima različne pametne funkcije, ne samo, da vam sporoči, kaj je v njem, ampak je sprogramiran še za druga pametna dejanja. Torej, ko ste v trgovini, vam ni več treba imeti v glavi, kaj je v hladilniku in kaj bi morali še kupiti, enostavno pogledate fotografijo, ki vam jo pametni hladilnik pošlje na ukaz preko telefona in že imate pod nadzorom, kaj manjka.

Pametni hladilnik pa tudi uravnava vlažnost ter suhost zraka v predalnikih. Enostavno nastavite predalnike, glede na to, kakšna je hrana v njih, ali naj ohranja zrak bolj vlažen, na primer za zelenjavo, ali bolj suh, za drugo vrsto hrane. Tako boste vedno ohranjali optimalno vlago ter temperaturo za vsako vrsto hrane in s tem ohranjali največ vitaminov, kar je mogoče v hrani. Ta hladilnik je torej tudi ohranjevalec zdrave hrane, česar noben hladilnik do sedaj ne zmore.

Hladilnik bo ves čas ohranjal tudi konstantno temperaturo, kar je zelo pomembno na primer za sladolede, da niso preveč trdi ali preveč mehki, ko jih vzamete iz hladilnika. Enako velja za drugo vrsto hrane.

Bosch pametni hladilnik ima še eno zelo uporabno funkcijo in to je, da vas opozori, če pustite odprta vrata. Saj veste sami, kako je to nerodno. Če se vse odtaja in se hladilnik segreje, potem lahko vržete večino hrane stran, če tega niste takoj opazili, de o izgubi denarja za hrano in za elektriko, ki jo odprti hladilnik porabi, niti ne govorimo. Ta hladilnik bo torej namesto vas skrbel, da bo z njim vse v redu in vam prihranil evre, ker vam ne bo dal miru, dokler ga ne zaprete.

Pametni hladilnik ima tudi pametno osvetljavo

Klasični hladilniki imajo lučko nekje ob strani in ta je za ves hladilnik namenjena. To je nerodno, če je hladilnik v prostoru, ki ni osvetljen, potem boste v hladilnik težko videli, kaj sploh je v njem. Dostikrat ima tudi neprosojne predale in stekla, tako da morate vse odpirati, da kaj vidite. Včasih potrebujete celo svetilko.

pametni-hladilnik-1

Pametni hladilnik pa ima pametno Led osvetljavo, kar je vrhunska izbira za hladilnik, ker je vsa notranjost lepo enakomerno osvetljena in lahko tudi naredi lepo fotografijo notranjosti, čeprav je zaprt ter vam jo pošlje po mailu.

Led luči porabijo bistveno manj elektrike, kot klasične luči v hladilnikih. Poleg tega so to takšne luči, ki niso moteče in ne povzročajo nobenega bleščanja, zato boste notranjost res dobro videli.

Ni še konec prednosti, ki jih ima novodobni hladilnik

Pametni hladilnik ima funkcijo super hlajenja. To je enostavno tipka, ki se jo pritisne, ko greste nakupovat svežo hrano, zato bo za nekaj časa hladilnik samodejno znižal temperaturo in ko boste prišli, bo primerno ohlajen, da bo sveža hrana dlje časa ostala sveža. Čez čas se seveda ta funkcija samodejno izklopi, da ne bi porabili preveč elektrike.

MultiAirflow sistem v hladilniku pa skrbi z to, da je po vsem hladilniku hladen zrak enakomerno porazdeljen in nežno kroži po njem. Tako ohranja vsa živila, neglede na to, kje v hladilniku so, dolgo časa sveža.

Ta hladilnik ima razdeljene prostore za zamrzovanje in za običajno hlajenje in na displeju lahko sami izbirate, kakšna bo temperatura v katerih prostorih. Za vedno se boste tudi poslovili od stare navade odmrzovanja hladilnika, ko se  v njem nabere toliko ledu, da ne more več delovati. Tega nikoli več ne bo, kajti hladilnik bo sam vse uravnaval in ne bo dovolil, da bi s to zgodilo. Za to skrbi sistem NoFrost.

Avtor: