ameriški hladilnik z ledomatom

Kakšne prednosti vse prinaša Ameriški hladilnik z ledomatom?

Danes imamo pri kupovanju bele tehnike že res ogromno izbire in tudi hladilniki pri tem niso izjema. Na voljo je na desetine, če ne na stotine različnih modelov z različnimi funkcijami, a zadnje čase najhitreje na popularnosti pridobiva ameriški hladilnik z ledomatom – in to upravičeno, saj ima vse, kar sodobno gospodinjstvo potrebuje. Preberite, po čem se ameriški hladilniki razlikujejo od klasičnih hladilnikov in zakaj bi ga morda prav  vi želeli imeti v vaši kuhinji.

Raznolikost modelov

Ameriški hladilnik (z ledomatom ali brez) je precej drugačen od klasičnih hladilnikov, saj ima namesto enih vrat, ki se odpirajo od strani, dvoje vrat, ki se odpirajo od sredine navzven. Zaradi tega jih včasih poimenujemo z angleško frazo »side by side« hladilniki.

Kot je pri drugih napravah, obstaja tudi mnogo različnih modelov ameriških hladilnikov, ki ponujajo tudi različne funkcije. Ameriški hladilnik z ledomatom skrbi za neprekinjeno zalogo ledu. Nekateri imajo vrata od vrha do tal, drugi pa imajo poleg vrat v spodnjem delu še izvlečne predale, s čimer poskrbimo za dodaten prostor za shranjevanje.

ameriski-hladilnik-1

Namenjen organizaciji in delanju zalog

Če ste zaposlena oseba ali pa se vam pač ne zdi smiselno vsakih nekaj dni hoditi v trgovino po najnujnejše, si boste z nakupom ameriškega hladilnika naredili veliko uslugo. Ima bistveno večjo prostornino od klasičnega, zato boste morali manj pogosto obnavljati zaloge hrane.

Namig: Preden greste v trgovino, čimbolj izpraznite hladilnik tako, da eksperimentirate z ostanki živil. Planet in denarnica vam bosta hvaležna.

Vedno sveža in hladna voda ter osvežilne ledene kocke

Američani si ne morejo predstavljati pitja vode pri sobni temperaturi in tudi pri Slovencih je ta trend čedalje bolj popularen. Če kupujete ameriški hladilnik z ledomatom, vas verjetno najbolj zanima prav slednje. Še posebej v poletni vročini voda iz pipe nikoli ne priteče tako hladna, da bi nas resnično osvežila. To vlogo lahko z ameriškim hladilnikom prepustite ledomatu. En tip ameriških hladilnikov ima ledomat, ki se sam polni z vodo, tako da je potreben priklop na vodovod, pri drugemu pa boste morali rezervoar z vodo polniti vi. Oba pa vam ponujata možnost za poletno osvežitev, ki je klasični hladilniki ne.

ameriski-hladilnik-2

Primeren za manjše kuhinje

Morda se glede na velikost tovrstnih hladilnikov ta izjava sliši sprta z logiko, a ameriški hladilnik (z ledomatom ali brez) se odlično obnese v majhni oziroma ozki kuhinji. Ker ima, kot rečeno, dvoje vrat, ki se odpirajo od sredine, so ta vrata lahko ožja in jih boste v majhni kuhinji lahko odpirali brez skrbi, da bi butnili v koga ali kaj.

Več prostora za zamrzovanje

Če ste ljubitelj/ica vnaprejšnje priprave in zamrzovanja jedi in dodatkov ali pa si po napornem dnevu radi privoščite zamrznjeno pico iz skrinje, boste veseli podatka, da ima ameriški hladilnik z ledomatom precej več prostora za zamrzovanje kot klasični kombinirani hladilniki.

Ameriški hladilnik z ledomatom predstavlja moderen in prostoren kraj, kamor boste shranjevali svoja živila. Njegova večnamenskost (ledomat, prostoren zamrzovalni del, avtomat za vodo in še kaj) ga dela čedalje bolj popularno izbiro tudi v slovenskih gospodinjstvih.

Avtor: