kopalnice retro

Izbira opreme za kopalnice je zelo pomembna

Kopalnice so naš vsakdan za higieno in tudi sproščanje stresa, zato je zelo pomembno, katero izberemo. V kopalnici se moramo predvsem počutiti udobno in sproščeno. Pri tem pa veliko vlogo igra sodobna oprema za kopalnice. Moderne kopalnice imajo minimalistično opremo, ki je funkcionalna in uporabna za shranjevanje potrebščin in brisač. Pomembno je tudi, da je odporna na vlago, ker je v njej dosti vode, zato mora biti kvalitetna. Ena bistvenih zadev v kopalnici je prijetna in nevsiljiva osvetlitev, ki mora biti dovolj močna, da vse vidimo ter tudi dovolj nežna za sploščenja v kadi ali pod tušem.

Kateri so nujni elementi vsake kopalnice?

Sodobne kopalnice morajo imeti dobre ploščice, ki so odporne na vlago in ne drsijo. Ne gre tudi brez kadi ali tuš kabine. Izbira je res pestra. Kadi so lahko vgradne ali samostoječe. Tudi stili kadi so zelo različni. Izberite pa material, ki ni hladen, najbolje plastiko. Nekatere banje so posebne, ker so masažne in tudi nudijo največje udobje ter užitek tako, da imajo šobe za vodno masažo. Če se hočete res razvajati, so zelo priporočljive, cene pa so le malo višje od navadnih kadi.
Tuš kabine za kopalnice so tudi precej različne. Lahko so preproste in osnovne s tušem in pipo ter kakšnim stojalom za mila in šampone. Lahko pa so tudi masažne, s sedežem, narejenim seveda za uživanje in lažje umivanje.
Umivalnik ne sme manjkati. Naj bo velik in udoben za umivanje rok in obraza. Če je le možno si omislite visoko pipo, ki se da premikati, da vam bo res dobro služila za karkoli jo boste potrebovali.
Največkrat so del kopalnic tudi ogledala. Priporočamo IR ogledalo, ki ogreva prostor. Na ta način bo vaše ogledalo vedno suho in se ne bo rosilo. Hkrati boste prihranili dosti prostora, ker ne bo nikjer radiatorja na steni. Tudi toplota je bolj nežna, konstantna in lažje nastavljiva, ker deluje na elektriko, ki je okolju prijazna.
Omarice ter predalniki naj bodo čim bolj funkcionalni in naj zavzamejo čim manj prostora. Najbolje je nabaviti moderne omarice v sodobnem skandinavskem minimalističnem stilu, ki je vedno bolj popularen tudi pri nas.

kopalnice

Kateri elementi naredijo kopalnico še bolj udobno in uporabno?

Nekatere kopalnice imajo tudi bide. To je res koristen element, ki je podoben školjki in malo tudi umivalniku. Bide je uporaben za majhne otroke, ker je zelo nizek in za starejše, ki se lahko v jem udobno umivajo. Je tudi super za umivanje nog in genitalij ter nego med menstruacijo.
Velike kopalnice so lahko obogatene tudi s kakšnim foteljem in udobnim stolom ali sedežno garnituro za počitek, meditacijo in nego.
Sodobne kopalnice imajo največkrat tudi WC školjko. Če bi radi imeli mir pri iztrebljanju ter tudi pri negi v kopalnici in da vas je več v hiši, je najbolje, da je stranišče posebej ali da imate vsaj dva. Tako bo za vse lažje in ne boste čakali drug na drugega ali končali pred zaprtimi vrati, ko najbolj potrebujete WC školjko.
Kopalnice imajo običajno tudi pralni in sušilni stroj. Kakšnega boste izbrali je odvisno od tega, koliko imate prostora v kopalnici. Če ga imate dovolj, je najbolje imeti pralni in sušilni stroj ločeno. Lahko ju postavite drug na drugega, ker je sušilni stroj dokaj lahek. Pralno sušilni stroj zna imeti težave, ker ima preveč funkcij v enem in hkrati je potraten na energijo, ker je boben za pranje prevelik in za sušenje premajhen.
Za majhne kopalnice pa lahko izberete majhne in ozke pralne stroje z odprtino za vlaganje perila vanj, ki je zgoraj.

opreme-za-kopalnice-1

Izbira barv

Ne pozabite na to, da naj bo kopalnica res lepa in prijetna, estetsko dovršena. Priporočamo bolj svetle in nežne tone sten in ploščic, da se čim bolj sprostite in pomirite. Seveda so barve odvisne tudi od vašega okusa in temperamenta. Nekateri imajo radi živahne barve, drugi bolj umirjene. Pomembno je, da vam je všeč in da se dobro počutite.

Avtor: