urejanje prostorov

7 trikov, ki jih je dobro poznati pred urejanjem prostorov

Urejanje prostorov je zelo zabaven in sproščujoč proces, a hkrati tudi naporen in tako psihično kot fizično zahteven. Da bo vse skupaj potekalo malo lažje, vam razkrivamo nekaj trikov, s katerimi boste to lahko dosegli.

1. Imejte odprte oči

Ko se odločite za urejanje prostorov, odprite oči in oprezajte za raznovrstnimi idejami. Oglejte si domove svojih znancev, obiščite številne salone, preglejte ponudbo na internetu, pobrskajte po Pinterestu … Dobro je, če si vse ideje in rešitve, ki so vam všeč, zapišete ali slikate, saj boste tako na enem mestu zbrali vse, kar vam je všeč in boste tako pri sebi lažje vizualizirali, kaj vam je zares všeč.

2. Izbirajte različne ponudbe

Ko veste, kaj bi radi, je naslednji korak izbira in nakup teh elementov. Svetujemo vam, da ste potrpežljivi in na kup zberete čim več različnih ponudb, saj boste tako najlažje našli najboljše razmerje med kakovostjo elementov in njihovo ceno.

3. Načrtujte

Urejanje prostorov je veliko bolj sistematično, če se ga lotite z dobro izdelanim načrtom. Svetujemo vam, da za vsak prostor izdelate zelo natančen načrt, kaj vse želite v njem spremeniti. Vanj vključite prav vse vaše želje in ideje, nato pa jih po potrebi izločajte. Tako boste imeli zelo dober pregled nad celotnim urejanjem prostorov, hkrati pa boste takoj videli, kje morate začeti in kako se vsega skupaj sploh lotiti.

4. Upoštevajte mnenje svetovalcev

Svetovalci so v pohištvenih trgovinah tam z razlogom. Naj vam ne bo nerodno pristopiti in jih vprašati za mnenje ali nasvet. Verjemite, da vam bodo znali dobro svetovati in vam bodo predlagali še kakšno rešitev, na katero niste vi niti pomislili. Poleg tega pa oni najbolje poznajo vse izdelke v njihovi trgovini in vam bodo tako lahko pokazali kakšen idealen kos pohištva, ki bi ga vi drugače spregledali. Če se boste obrnili po pomoč k strokovnjakom, bo urejanje prostorov zagotovo lažje in prijetnejše.

5. Urejanje prostorov naj gre po pravilu od večjega k manjšemu

Ko začnete s preurejanjem prostorov, bodite pozorni na to, da dajete prednost večjim in zahtevnejšim elementom. Najprej izberite tla, barvo stene ter večje kose pohištva. Ko vse to uredite in namestite, pa se posvetite malenkostim, ki bodo vaše popestrile vaše bivanje.

urejanjem-prostorov-1

6. Manj je več

Zavedajte se tudi tega, da ko hodite po prostornih pohištvenih trgovinah, vam je všeč mnogo stvari. Toda če bi vse te stvari prenesli v vaše stanovanje, bi le-to kar naenkrat izgledalo kot zbiralnica vsega mogočega. Zato vzemite urejanje prostorov tudi kot priložnost, ko se znebite stare navlake in se trudite vnesti čim manj nove. Verjemite, dodatkov in okraskov se bo skozi leta ponovno nabralo več kot dovolj.

7. Bodite kreativni

Nenazadnje pa naj bo urejanje prostorov tudi priložnost za udejstvovanje vaše kreativne žilice. Dovolite si malo tvegati in ustvarite prostor, ki ste si ga vedno želeli. Ideje z interneta in pohištvenih salonov naj vam bodo le odskočna deska, da bodo vaše ideje in sanje lahko zaživele. Le vi namreč poznate sebe, zato si uredite domovanje, v katerega se boste z veseljem vračali.

Avtor: