cres apartmaji

Izgradnja sodobnih apartmajev na Cresu

Hrvaška obala ponuja zares veliko turističnih nastanitev, med katerimi lahko izbirate. Hrvaška obala velja za zelo priljubljeno med turisti iz celega sveta. Dejstvo, da ima Hrvaška zelo veliko lepih plaž in zelo veliko obale nas pripelje do ugotovitve, da je turizem na Hrvaškem zagotovo ena najbolj pomembnih gospodarskih dejavnosti. Denimo novi Cres apartmaji, ki so bili ravno zaključeni v celoti pričajo o tem, da Hrvaška še vedno investira v najrazličnejšo infrastrukturo, ki bo namenjena turizmu. Logično je, da so pri njih investicije na tem področju tako zelo velike, saj želijo vsako leto še povečati svoje prihodke.

Zakaj se je investitor odločil za izgradnjo apartmajev na Cresu?

Po besedah investitorja sam Cres ni bil tako zelo pomemben, pač pa je investitor očitno iskal lokacijo, kjer bo imel možnost graditi apartmaje na zares odlični lokaciji. Novi apartmaji na Cresu so zrasli na idilični lokaciji s čudovitim pogledom na morje. Na tej lokaciji bi si želel dopust preživeti čisto vsak ljubitelj miru in neokrnjene narave. Po besedah investitorja gre za projekt, katerega cilj je bil ustvariti apartmaje, ki bodo nudili nepozabno izkušnjo med bivanjem v njih. Če bi tudi sami radi preizkusili te apartmaje, vam svetujemo, da se obrnete na Booking.com, kjer so apartmaji na voljo za najem.

gradnja apartmajev

Otok Cres je že sam po sebi zelo lep otok s čudovitimi plažami in kristalno čistim morjem, dejstvo pa je, da v kolikor se na dobri lokaciji postavi odlične apartmaje, ki so zelo dobro oz. premišljeno narejeni, potem dobimo dobitno kombinacijo. Turistična ponudba na otoku Cres je dobra, kar jo v kombinaciji z dobrimi, moderno opremljenimi apartmaji naredi za odlično izbiro.

Kje na Hrvaški obali še pospešeno gradijo turistične namestitve?

Na Hrvaškem se apartmaji gradijo praktično povsod. Kot kaže so prav vse lokacije na Hrvaški obali zelo priljubljene za investitorje, saj v gradnji apartmajev na teh lokacijah vidijo možnost dobrega zaslužka. Gradnja poteka običajno tam, kjer so glavne plaže oz. tiste najbolj priljubljene plaže. Tam je potreba po turističnih namestitvah toliko večja, saj si ljudje želijo uživati na najbolj priljubljenih plažah, kljub temu, da je v poletnih mesecih tam zelo veliko turistov in marsikomu to najbolj ne ustreza.

Apartmaji na Cresu torej niso prav nobena izjema. Hrvaška na sploh investira veliko svojega denarja v razvoj na tem področju, zato se lahko nadejamo, da bomo čez nekaj let lahko uživali še v toliko lepših apartmajih, saj je gradnja precej napredovala in danes se lahko dobi apartmaje, ki so zares nekaj posebnega. Mnogi Slovenci denimo se odločajo celo za nakup apartmajev na Hrvaškem in ne samo za najem, saj v tej potezi vidijo možnost zaslužka. Že drži, da gre za dobro investicijo, tako da v kolikor tudi sami razmišljate v tej smeri, bi bilo morda pametno narediti nekaj podobnega. Seveda pa pred takšno odločitvijo vse skupaj dobro premislite in se posvetujte s kakšnim strokovnjakom, saj vam mi žal ne znamo kaj dosti svetovati na tem področju.

Kakšni apartmaji se danes gradijo?

Gradnja apartmajev oz. tip apartmajev, ki se danes običajno gradi je precej drugačna od tiste, ki je bila aktualna pred leti. Danes se gradi veliko bolj moderne apartmaje, ki so vizualno bolj privlačni, saj jih je tako lažje oddati. Apartmaji, ki ne izgledajo dobro in so na kakšni slabi lokaciji vsekakor ne pridejo v poštev in se je takšne investicije boljše izogibati. Pomembno je torej, da so apartmaji vizualno privlačni, da so funkcionalni in da se nahajajo na dobri lokaciji. To je vse, na kar je potrebno biti pozoren, če se odločate za gradnjo oz. nakup apartmaja.

apartmaji cres

Apartmaji na Cresu, ki so jih pred kratkim zgradili, so recimo zelo moderni in lepo opremljeni, nahajajo pa se na dobri lokaciji. Samo funkcionalnost žal težko sodimo, saj jih sami še nismo preizkusili, ampak zagotovo so to apartmaji, ki so zelo dobro narejeni in nudijo svojim obiskovalcem vse, kar potrebujejo za nepozaben oddih.

Apartmaji, ki se jih danes gradi so narejeni tudi bolj premišljeno z vidika prostorske ureditve. Nekateri apartmaji v preteklosti so bili narejeni zelo slabo kar se tega tiče, kar pomeni, da je bil to zagotovo korak naprej. Prostori morajo biti dobro razporejeni, da je bivanje v takšnem stanovanju oz. apartmaju bolj prijetno. Če je prostorska ureditev slaba, potem ne gre pričakovati, da bodo gostje navdušeni in to na dolgi rok najemodajalcem prinaša več slabosti kot prednosti. Vsekakor vam predlagamo, da v primeru, da se odločate za gradnjo apartmajev, da dobro premislite, kakšna bo prostorska ureditev, saj boste na takšen način naredili sami sebi veliko uslugo. Če boste takšne apartmaje kasneje oddajali, kar je v 90% tako, potem boste te apartmaje v prihodnje lažje oddajali, saj boste dobivali bolj pozitivne ocene, kar je seveda izjemno pomembno. Svetujemo vam, da se odločite za nakup parcele za gradnjo na lokaciji, ki je atraktivna in ki bodočim najemojemalcem ponuja vse, kar potrebujejo za miren in sproščen oddih. Vedno je dobro to premisliti v naprej, da ne bi slučajno imeli kasneje kakšnih težav.

Avtor: