omare za čevlje

Stilsko dovršene omare za čevlje

Hodnik, poln razmetanih čevljev, ni le na pogled neprivlačen, ampak tudi popolnoma nefunkcionalen. Za odlično rešitev se tako vedno znova izkaže omara za čevlje, s katero boste bistveno prihranili tudi na prostoru. Če nimate ravno hodnika velikosti povprečne dnevne sobe, se boste najbrž strinjali, da nabito poln vhodni prostor ne prinese prav nobene prednosti.

Obutev vseh družinskih članov, vrhnja oblačila, torbice in že dolgo pozabljene vrečke – nič kaj prijeten prizor. Veliko lažje se je po napornem dnevu vrniti domov, oblačila obesiti na obešalnike, čevlje pa pospraviti v za to namenjen prostor. V salonu pohištva Furnitura so za vas pripravili najrazličnejše omare za čevlje, ki zadovoljijo čisto vsem okusom. V svojem hodniku boste kar naenkrat imeli veliko več prostora. Poleg tega pa so omare za čevlje izvrsten kos pohištva, ki še dodatno popestrijo videz vašega doma.

omare-za-cevlje-1

Stavite na urejenost

Vsaka ženska bi se strinjala, da čevljev ni nikoli preveč. Za razliko od moških, ki nosijo par ali dva, pa ženska skrbno izbira obutev za vsako priložnost. A kam vendar spraviti vse te čevlje? Za urejeno predsobo ali hodnik je nakup primerne omare za čevlje zagotovo najboljša ideja. Tako bodo vaši čevlji vedno pregledno zloženi in lepo organizirani, vaš prostor pa bo veliko bolj prostoren. Omare za čevlje imajo navadno manjšo globino, zato jih je mogoče enostavno stisniti k steni, kjer ne motijo prehoda.

Ljudje smo si med seboj različni in vsakemu brezhibno pospravljeno stanovanje pač ne pomeni veliko. Vseeno pa je priporočljivo, da si vsaj v neki meri prizadevamo za urejenost bivalnega prostora. Zlasti, kadar gre za našo obutev. Zavedati se je treba, da ravno s čevlji v svoj dom od zunaj prinesemo številne nečistoče. Lepo urejena omara za čevlje bo tako poskrbela tudi za čistočo v vašem domu. Vaša naloga je le, da se po prihodu domov sezujete in obutev pospravite v omaro.

Priročni nasveti za nakup omare za čevlje

Poleg glavne funkcije omare za čevlje, to je zagotavljanje reda, ta vašo obutev varuje tudi pred prahom in tako bistveno pripomore k njeni daljši življenjski dobi. Doslej smo že razjasnili, da je to zares nujen kos pohištva v vašem domu. Zdaj pa je treba ugotoviti še, kakšna sploh mora biti omara za čevlje. V prvi vrsti naj bo narejena iz kakovostnih materialov, dovolj prostorna in hkrati usklajena s stilom vaše notranje opreme. Pri nakupu pa upoštevajte še nekaj spodnjih trikov:

  • Omara za čevlje naj omogoča dobro prezračevanje. Čeprav se pospravljanju mokrih čevljev skušajte izogibati v velikem loku, pa ti vseeno pogosto ostanejo vlažni. Če zrak v omari ne kroži pravilno, lahko čevlji začnejo zaudarjati ali celo plesneti.
  • Izbrana omara naj bo dovolj velika, da bo vsa obutev v njej lepo pospravljena in je ne bo treba stiskati, mečkati ali  zlagati eno na drugo. Čevlji se namreč na tak način poškodujejo. Najboljša izbira je zato funkcionalna omara z več policami.
  • Za tiste, ki imate doma ozek hodnik ali pa se srečujete s pomanjkanjem prostora v garderobi, je omara lahko tudi ožja, police v njej pa nagnjene pod kotom. Čevlje se v takšno omaro zlaga navpično, s čimer dodobra privarčujete na samem prostoru.

Omare za čevlje

Furnitura vam nudi pestro paleto omar za čevlje

V poplavi najrazličnejših modelov se verjetno tudi vi sprašujete, katere omare za čevlje so najbolj priporočljive. So to zaprti ali odprti regali? Odgovor je preprost – če izbirate med vrhunsko izdelanim pohištvom, kakršnega boste srečali tudi pri Furnituri, vas lahko pri izbiri vodijo le vaš okus in želje.

Glavna prednost odprtih polic je vsekakor ta, da je obutev stalno na zraku, morebitna vlaga pa se hitro posuši. Vendar pa se stranke večinoma raje odločijo za zaprto varianto, saj le ta daje občutek večje urejenosti in elegance. Če je le ta ustrezno narejena, kroženje zraka in s tem dihanje obutve ne bi smelo biti problem. So pa omare za čevlje v prvi vrsti namenjene predvsem sezonskim obuvalom, saj tako izpolnijo svojo funkcijo priročnosti – odpri, vzemi in obuj. Obutev, ki je trenutno ne uporabljate, raje zložite v škatle in pospravite pod posteljo ali na kakšen drug suh prostor.

Na spletni strani pohištvenega salona Furnitura boste lahko našli tudi vedno bolj priljubljene komode. Te vam, poleg shranjevanja obutve omogočajo, da se med obuvanjem na njih usedete. Priročno, kajne?

Naj bo vaša predsoba v trendu

Skrbno izbrana omara za čevlje bo lepo popestrila izgled vaše predsobe ali hodnika. Prostor bo dobil bolj celosten izgled, tisto posebno češnjo na vrhu torte. Poznavalci notranje opreme pravijo, da mora zato izbrana omara sovpadati z ostalo notranjo opremo. Nešteto možnih barvnih kombinacij, velikosti in oblik zagotavlja, da boste zagotovo tudi vi izbrali tisto, zaradi katere bo vaš hodnik nedvomno najbolj trendi v soseščini.

Avtor: