pergole

Pergole sodobnega časa. Kako izgledajo?

Ali vas je pripekajoče sonce že kdaj pregnalo iz sončne terase? Ste morda zapustili svoj najljubši zunanji kotiček zaradi nenadnega naliva? Ali pa so vas v umik v notranjost prisilili močni sunki vetra? Če ste vsaj na eno od vprašanj odgovorili z da, je čas, da si omislite pergole – moderen način senčenja, brez katerega si ne boste znali več predstavljali druženja na terasi, ob bazenu, v letni kuhinji ali na balkonu. Pa to ne katerokoli pergolo, temveč tako, ki bo uspešno kljubovala vsem vremenskim razmeram in hkrati vključevala vse sodobne mehanizme in dizajnerske rešitve, ki jih ponujajo najatraktivnejše moderne pergole. Te so v zadnjih letih postale najbolj priljubljen način senčenja, nenehen tehnološki napredek pa je omogočil povsem nove načine, kako s pergolami še izboljšati udobje svojega bivanja. Kakšne so torej pergole sodobnega časa?

S pomočjo sodobne tehnologije se uspešno spopadajo tudi z ekstremnimi vremenskimi razmerami

Lamelna pergola je najnovejši izum na področju senčenja zunanjih površin. Omogoča enostavno lahko upravljanje vremena na terasi in zagotavlja udobje v vsakem delu dneva. Hard-top pergole podjetja Inoxvrbovšek pa grejo še en korak dalje – le v nekaj sekundah se lahko iz vrhunskega senčila spremenijo v kompaktno streho, ki zadrži tudi težko snežno odejo in vas tako zavaruje pred neželenimi snežnimi, dežnimi in vsemi drugimi padavinami. So vodotesne, njihova kompaktna konstrukcija pa zagotavlja, da jim do živega ne pride še tako trdovratna vlaga oz. mokrota. Sodobne pergole učinkovito omejijo tako padavine kot sončne žarke in to v vseh letnih časih – poleti zagotavljajo prijetno senco, pozimi pa široke vitke lamele prepuščajo ravno dovolj zimskega sonca, ki prijetno ogreje vsako teraso. Tako je terasa uporabna prav vse dni v letu, saj primerno zaščitena s pergolo omogoča nemoteno uživanje, kadarkoli si to zaželite.

pergole-vrt

Imajo sposobnost samodejnega čiščenja

Le kdo si želi po vsakem neurju čistiti na pergolo naletelo listje ali z nje brisati mokre luže, ki so se nabrale med nevihto? Sodobne pergole so skonstruirane tako, da zahtevajo minimalno vzdrževanje in čiščenje. Kakovostni materiali zagotavljajo njihovo dolgo, večdesetletno življenjsko dobo. Lamelne pergole se samo s pritiskom na gumb spremenijo v trden, vodotesen nadstrešek ter se zoperstavijo še tako močnemu vetru. Hard-top pergola pa ponuja še več – je edina samočistilna pergola na trgu, saj njene lamele nimajo žlebov, kjer bi se nabiralo listje in ostala umazanija, zato dež nabrano listje in druge manjše delce povsem enostavno spere preko lamel v odtok, tako da je vsako zamudno čiščenje pergol sedaj preteklost. Preostane vam le skupno preživljanje časa ob vedno čisti pergoli.

So trdne, vzdržljive in estetsko privlačne

Pergole niso le elementi, ki nudijo senco, ampak lahko premišljeno izbrane, skonstruirane in ustrezno postavljene priskrbijo dodaten prostor za druženje – so nekak podaljšek hiše, zato je pomembno, da se estetsko ujemajo z njeno celotno arhitekturno podobo. V ta namen so sodobne pergole unikatne, izdelane po merah in željah naročnikov, s čimer tehnologi poskrbijo za to, da pergola kar najbolje služi svojemu namenu in je poleg tega še dizajnersko privlačna. Seveda je izdelana iz najboljših nerjavečih materialov kot so aluminiji, guma in inox, stoodstotno odporna proti koroziji in prašno barvana, tako da resnično prenese prav vse zunanje dejavnike. Moderna pergola, kakršna je tudi hard-top pergola, je izdelana z mislijo na to, da se učinkovito vključi v prav vsak ambient in nadgradi obstoječi prostor, zato je lahko vgrajena tako v novogradnjo kot v že obstoječ objekt in omogoča pritrjevanje na objekt v različnih pozicijah – s strani, v kotu, na vogalu, v streho ali strop, lahko pa je tudi samostoječa, vse po željah naročnika.

pergole-sodobnega-1

Njihova dodatna oprema poskrbi za še prijetnejšo uporabniško izkušnjo

Standardna oprema sodobne pergole, ki navadno vključuje nerjavečo konstrukcijo, aluminijaste lamele in elektromotor za njeno enostavno upravljanje, je velikokrat nadgrajena s številnimi elementi, ki še doprinesejo k pergoli in jo naredijo edinstveno in nič drugače ni pri unikatni Hard-top pergoli podjetja Inoxvrbovšek. Pestra je tudi barvna paleta konstrukcij za pergole, s katere lahko izberete katerokoli barvo po RAL lestvici, tudi tako v imitaciji lesa, s čimer se pergola zlije s prevladujočim arhitekturnim stilom, ali pa od njega izstopa točno tako, kot si zaželite. Za prijetno svetlobo ob večerih poskrbijo LED linijska ali točkovna svetila, za še več sence ob obilici sonca pa so tu stranska senčila v obliki steklenih sten, brisolejev ali ZIP screenov. Ti se lahko še dodatno nadgradijo s senzorjem za veter ali dež in se ob poslabšanju vremenskih razmer samodejno odpirajo in zapirajo. Na območjih z veliko snega oz. z nizkimi temperaturami pa si lahko omislite tudi električno gretje lamel za topljenje snega in se obvarujete pred raznoraznimi vremenskimi nevšečnostmi.

Moderne pergole v razvoju dandanes sledijo trendom in se nenehno nadgrajujejo, zato so primerne za vse vrste domov, saj izdelane po meri zlahka zadovoljijo vse želje, zahteve in potrebe naročnikov. Pripomorejo k še povečanemu udobju lastnega doma in s pomočjo kreativnih rešitev in pametnih naprav omogočajo nadzor kar iz udobja naslanjača. So najzanesljivejša zaščita vsake terase, zaradi česar boste lahko skupne trenutke pod pergolo preživljali prav v vseh letnih časih.

 

Avtor: