Zajeralna žaga

Vlečna čelilna in zajeralna žaga – komu je namenjena in zakaj jo je dobro imeti?

Vlečna čelilna in zajeralna žaga je naprava, ki se uporablja za žaganje lesa in drugih materialov. Njena glavna značilnost je natančnost žaganja pod določenimi koti, kar omogoča natančne in kakovostne rezultate. Vlečna čelilna in zajeralna žaga je vsestranska in praktična naprava, ki jo lahko uporabljajo tako profesionalni kot ljubiteljski obdelovalci lesa. Vlečna čelilna in zajeralna žaga je zmogljiva in hkrati dovolj majhna, zato je vlečna čelilna in zajeralna žaga tudi priročna za uporabo. Za uporabo zajeralne žage ni potrebno imeti posebnih znanj ali izkušenj, saj je enostavna za uporabo in vzdrževanje.

Zajeralna žaga – vsestranska in natančna naprava za obdelavo lesa

Vlečna čelilna in zajeralna žaga je naprava, ki je zaradi svojih dimenzij in lahkotnosti preprosto prenosljiva. Vlečna čelilna in zajeralna žaga je enostavna za prenašanje in prestavljanje, zato jo lahko uporabljate tam, kjer jo potrebujete – priklop na električno energijo pa seveda potrebujete. Vlečna čelilna in zajeralna žaga je vsestranska, saj lahko z njo obdelujete tudi široke obdelovance, opremljena pa je tudi z laserjem, ki omogoča natančnejši odrez. Žaga je nastavljiva in ima različne funkcije, ki omogočajo enostavno, hitro in varno delo.

Zajeralna žaga
Zajeralna žaga je zaradi nizke teže lahko prenosljiva

Kako izbrati primeren model zajeralne žage glede na vaše potrebe?

Pri nakupu zajeralne žage je pomembno vedeti, za kaj in kako pogosto jo boste uporabljali. Če jo boste uporabljali za zahtevnejša dela, kot je na primer žaganje debelih debel in lesa ter bo spremljevalka tako v delavnici kot na terenu, je vsekakor bolje izbrati bolj kvaliteten in naprednejši model z močnim motorjem in dodatnimi funkcijami, ki omogočajo res vsestransko uporabo. To bo zagotavljalo dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje zajeralne žage.

Cenovno dostopni in profesionalni modeli

Pri izbiri zajeralne žage ni nujno potrebno porabiti veliko denarja. Za nekaj sto evrov lahko dobite kvaliteten in učinkovit model, ki bo ustrezal vašim potrebam. Osnovni modeli blagovne znamke Metabo se dobijo za okoli 250 evrov, medtem ko so žage z več funkcijami in večjo možnostjo uporabe seveda dražje.

Model Metabo KGS 216 M

Vlečna čelilna in zajeralna žaga Metabo KGS 216 M stane okrog 250 evrov. Ima največjo širino reza 90°/45°: 305 / 205 mm in največjo globino reza 90°/45°: 65 / 36 mm. Nazivna moč S1 100% je 1200 W in nazivna moč S6 20% je 1500 W. Metabo nudi podaljšano garancijo za 3 leta. Metabo vlečna čelilna in zajeralna žaga KGS 216 M se ponaša z veliko lastnostmi, ki olajšajo in izboljšajo delo z njo. Med njimi so potezna funkcija za široke obdelovance, ki omogoča lažje obdelovanje velikih kosov lesa. Žaga je tudi priročna in lahka, zato jo lahko prenašamo z eno roko. Delovna miza je izdelana iz tlačno litega aluminija, ki je trpežna in primeren za najzahtevnejša dela. Ročaji so ergonomsko oblikovani, list žage pa se lahko blokira za enostavno prenašanje.

Vgrajen je tudi zbiralnik odrezkov, ki olajša čiščenje delovnega prostora. Vlečna čelilna in zajeralna žaga ima tudi hitro in natančno nastavitev kotov s pomočjo prednastavljenih kotov. Opremljena je z laserjem na prirobnici za natančen prikaz odreza (električni pogon) in LED delovno svetilko za osvetlitev mesta odreza (električni pogon). Ima tudi povišane omejevalce za varno pritrditev obdelovanca ter spono za varno pritrjevanje obdelovanca pokončno ali ležeče. Omejevalec globine omogoča enostavno rezanje utorov, žaga pa ima tudi naklon žage v levo, s čimer se omogoča dodatno kotno območje za spodnje reze. Žaga ima tudi možnost odčitavanja mer in upravljanja naprave iz delovnega položaja ter blokado vretena za enostavno menjavo lista žage, pri čemer odstranitev zaščite ni potrebna.

Zajeralna žaga
Zajeralna žaga Metabo nudi moč in natančnost v enem!

Model KGS 254 M SET

Metabo KGS 254 M SET vlečna čelilna in zajeralna žaga ima ceno okrog 300 evrov. Največja širina reza 90°/45° je 305/205 mm, največja globina reza 90°/45° pa 92/47 mm. Nazivna moč S1 100% je 1450 W in nazivna moč S6 20% je 1800 W. Metabo ponuja podaljšano, 3-letno garancijo za vse stroje. KGS 254 M SET je žaga, ki ima številne lastnosti, ki olajšajo in izboljšajo delo z njo. Med te lastnosti spadajo potezna funkcija za široke obdelovance, ki omogoča enostavno obdelavo širokih materialov. Žaga je tudi priročna in lahka, za prenašanje z eno roko. Delovna miza je izdelana iz tlačno litega aluminija in je primerna za najzahtevnejša dela. Ergonomsko oblikovani ročaji in blokada lista žage omogočata enostavno prenašanje. Žaga ima tudi zbiralnik odrezkov in hitro in natančno nastavitev kotov s pomočjo prednastavljenih kotov.

Vgrajen laser na prirobnici zagotavlja natančen prikaz odreza. Žaga ima tudi brezstopenjsko izvlečni podaljški mize, ki so snemljivi za podložit dolge panele, letve itd. Žaga ima tudi vgrajeno LED delovno svetilko za osvetlitev mesta odreza. Povišani omejevali zagotavljajo varno pritrditev obdelovanca in spona za varno pritrjevanje obdelovanca pokončno ali ležeče. Omejevalo globine omogoča enostavno rezanje utorov. Žaga ima tudi naklon v levo, z dodatnim kotnim območjem za spodnje reze. Možno je odčitavanje mer in upravljanje naprave iz delovnega položaja. Blokada vretena omogoča enostavno menjavo lista žage brez potrebe po odstranjevanju zaščite.

Vlečna čelilna in zajeralna žaga KGS 254 vključuje tudi karbidni list krožne žage z 48 zobmi, ki zagotavlja natančnost in dolgo življenjsko dobo. Vključuje tudi dodatni žagin list iz karbidne trdine, ki je zelo trpežen in odporen na obrabo. Za dodatno udobje in večjo funkcionalnost sta vključena 2 vgrajena podaljška mize. Za natančnost pri rezanju vključuje tudi dolžinsko vodilo. Za varno pritrjevanje obdelovanca je vključena spona za pričvrstitev obdelovanca. Za enostavno menjavo lista žage, vključuje orodje za menjavo lista žage. Za priključitev na električno napeljavo, vključuje navijalo za kabel. Za enostavno čiščenje in odlaganje odrezkov, vključuje zbiralnik odrezkov.

Zajeralna mizna žaga Metabo KGT 305 M

KGT 305 M je zajeralna mizna žaga za ceno okrog 630 evrov, ki  lahko reže na višini namiznega obratovanja do 50mm, širina reza pri čelilnem obratovanju 90/45° je 150 / 100 mm, globina reza pri čelilnem obratovanju je 90/45°: 102 / 70 mm, in moč motorja je 1600 W. Na voljo je podaljšana garancijo 3 leta za vse stroje.

Zajeralna potezna žaga KGT 305 M je idealna za ravne reze zaradi njene mizne funkcije. Ima hitro menjavo med zajeralno in mizno žago, z ergonomskim ročajem, ki omogoča enostavno prenašanje. Delovna miza je iz tlačne litine in aluminija, ki omogoča najzahtevnejša dela. Natančna nastavitev kotov se opravi z laserskim prikazom odreza (električni pogon) in hitrim nastavitvijo kotov z prednastavljenimi kotovi. Vgrajen je laser na prirobnici, ki omogoča natančen prikaz odreza (električni pogon) in LED delovna svetilka za osvetlitev mesta odreza. Povišani omejevali zagotavljajo varno pritrditev obdelovanca in na voljo je spona za varno pritrjevanje obdelovanca pokončno ali ležeče. Zaščita pred nenamernim vklopom preprečuje samodejni ponovni vklop stroja ob prekinitvi električne energije. Žaga ima tudi naklon v levo z dodatnim kotnim območjem za spodnje reze in možnost odčitavanja mer in upravljanja naprave iz delovnega položaja. Blokada vretena omogoča enostavno menjavo lista žage, odstranjevanje zaščite ni potrebno.

Zajeralna potezna žaga KGT 305 M je opremljena z listom žage iz karbidne trdine (56 zob), ki zagotavlja visoko trdnost in dolgo življenjsko dobo. Ima dva vgrajena podaljška mize za večjo stabilnost in prožnost pri rezanju, vzporedno vodilo za natančne reze in dolžinsko vodilo za enostavno doseganje enakomernih rezov. Spona za pričvrstitev obdelovanca omogoča varno in enostavno pritrditev delov, zbiralnik odrezkov pa omogoča enostavno čiščenje in odstranjevanje odpadkov. Orodje za menjavo lista žage omogoča enostavno in hitro menjavo lista žage in potisna palica omogoča enostavno in natančno vodenje žage.

Specializirano podjetje za gradbeništvo in dom

Kovinoprodaja Trebnje d.o.o. je družinsko podjetje druge generacije, ki je bilo ustanovljeno leta 1989. Specializirano je za prodajo gradbenih materialov, različnih vrst orodij in drugih izdelkov, kot so bela tehnika, električna orodja, oprema za dom in drugo. Vizija podjetja je investiranje v prostorski in tehnološki razvoj z odločnim sodelovanjem z drugimi podjetji. Skrbijo za solidarnost in spoštovanje želja svojih kupcev. Preberite si več o ponudniku.

Polstacionarne zajeralne žage Metabo – moč in mobilnost za profesionalce

Zajeralne žage so izjemno močne in hkrati lahke, kar omogoča absolutno mobilnost tako na gradbišču kot v delavnici. Zahvaljujoč močnemu motorju zajeralne žage nudijo izjemno moč in zmogljivost. Profesionalci že več desetletij zaupajo polstacionarnim žagam Metabo, ki so vodilni proizvajalec v Evropi na področju zajeralnih žag. Zato natanko vedo, kaj je potrebno za izdelavo kvalitetnih in zanesljivih žag.

Zajeralna žaga
Zajeralna žaga je odlično orodje za vsakega obrtnika.

Lahkotnost in zmogljivost za profesionalce

Zajeralne žage Metabo M-razreda so izjemno lahke in imajo odlično razmerje med globino in širino reza. Zaradi ergonomičnega ročaja in transportnega varovala za glavo žage ter potezno funkcijo jih lahko udobno in varno prenašate v eni roki. Trpežna izvedba iz aluminijaste tlačne litine je kos še tako visokim zahtevam, na primer, model KGS 305 M tehta le 19,6 kg, vendar lahko brez težav razreže tramove velikosti 10. V vseh strojih sta integrirana LED-svetilka in laser, ki natančno prikazujeta linijo odreza. Za široke obdelovance so primerne zajeralne žage s potezno funkcijo, ki lahko z enim samim rezom prerežejo 195-milimetrske laminarne ali parketne panele, tudi pri 45-stopinjski zajeri. Modeli KS-Plus imajo neposredno uležajeno glavo žage, ki jo je mogoče nagniti v obe smeri in omogoča izredno natančne zajeralne, poševne in vpesnjene reze. Modeli KGS Plus pa prepričujejo s svojo potezno funkcijo, brezstopenjsko nastavitvijo hitrosti in zmogljivim motorjem, s katerim lahko dosežete izredno visoke hitrosti reza.

Zajeralna žaga: zmogljivost in svoboda dela brez vtičnice

Baterijske zajeralne žage Metabo so izjemno zmogljive, saj uporabljajo Ultra-M tehnologijo in vzdržljive baterijske pakete. Uporabnik ni več odvisen od vtičnice, zato lahko z žago dela kjerkoli in kadarkoli. Njihova učinkovitost rezanja je primerljiva z električnimi stroji, ne glede na to, ali imajo potezno funkcijo ali ne. Prav tako je stanje napolnjenosti baterije mogoče enostavno nadzirati z pritiskom gumba na baterijskem paketu. Metabo ponuja širok program stojal in listov žage za vse modele baterijskih zajeralnih žag.

Avtor: