protivlomna vrata

Zakaj kupiti protivlomna vrata

Protivlomna vrata so vrsta vhodnih vrat, ki so namenjena varovanju vašega doma pred vlomi. Takšna vhodna vrata so opremljena s protivlomnimi tehnologijami. Protivlomna vrata so za vse, ki bi želeli imeti vhodna vrata za večjo varnost, saj se nikoli ne ve, kdaj nam lahko kdo vlomi in pokrade naše stvari in premoženje. Kakovostna protivlomna vrata pa veliko vlomilcev v velikih primerih odvrnejo od vloma, saj obupajo nad njim, ko vidijo takšna vhodna vrata. Če pa vseeno poskušajo vdreti bodo pa najverjetneje odnehali po parih minutah.

protivlomna vrata

Danes podjetja vse več svojih sredstev namenjajo razvoju še bolj inovativnih tehnik protivlomnih sistemov. Tako na primer protivlomna vrata za odklepanje danes delujejo na prstne odtise ali s pomočjo telefona, ki postajata vse bolj uporabni tehniki odklepanja, ki nista samo bolj varni obliki vstopa v vaš dom, ampak ju odlikuje tudi večja prikladnost. To je uporabna funkcionalnost predvsem za nežnejši spol, ki v svoji veliki torbi, ključe pogosto le s težavo najde. Na možnost vdora vpliva tudi trdnost vrat, zato so aluminijasta vrata, čeprav lažja, veliko težje vdorna kot lesena. Razlogi se skrivajo v tesni strukturi molekul, ki ne popustijo tudi pod veliko silo. Zaradi cenovne ugodnosti vse bolj priljubljena postajajo tudi vrata iz umetnih materialov, ki jih poleg kovinskih delcev dodatno jačajo plastične zmesi in ostale kemijsko pridobljene komponente, ki jih s prefinjenimi tehnikami jačanja tovarniško še dodatno izboljšujejo. Vhodna vrata so sicer lep okras domu, vendar ne podcenjujte tudi njihove varnostne komponente. Strokovnjaki vam bodo odsvetovali uporabo preveč prefinjene tehnologije za protivlomna vrata, saj pametnejši postajajo tudi vlomilci, ki lahko s čudežnimi napravami že v nekaj minutah onesposobijo sistem varovanja in nepovabljeni vstopijo v vaš dom. Dodatno lahko vhodna vrata zaščitimo s številnimi nadgraditvam. Še vedno priljubljen dodatek ostajata kukalo in varnostna zapora, ki omogoča ozko odprtje vrat. Protivlomna vrata so dodatno zaščitena z jeklenimi vtiči, ki po navadi štejejo od 10 do 12 zobničev. Biometrična ključavnica deluje na prepoznavo obraza a v Sloveniji ni razširjena izbira. Poslovne zgradbe še vedno uporabljajo kartično odklepanje prostorov, za navadna vrata ta izbira ni vsakdanja. V tujini so priljubljene tudi kamere, ki jih namestimo na vhod, kjer lahko obiskovalce preverjate kar na daljavo. Pred nakupom se vsekakor posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo znal svetovati in preprosto razložiti vse funkcionalnosti vrat. Včasih se namreč zgodi, da se odločite na nakup vrat, ki so draga izbira, večine funkcionalnosti pa na koncu sploh ne uporabljate.

protivlomna-vrata-1

Protivlomna vrata so zelo učinkovita tudi zaradi dejstva, da večina vlomilcev še vedno uporablja vhodna vrata za vstop. Inotherm je največji proizvajalec aluminijastih vhodnih vrat v Evropi. Njihova bogata ponudba je nadgrajena s konfiguratorjem, ki omogoča prilagoditev katerega koli modela. Če pa želite še več varnosti, vam podjetje Inotherm ponuja še Lepljeno varnostno steklo, saj med njegovim razbitjem posebna folija zadrži delce, s tem pa povrhu še onemogoči vlom, lahko si izberete še cilindrični vložek, ki pa z več fiksnimi in aktivnimi zatiči varuje ključavnico pred vrtanjem. Tretja nadgraditev, ki se lahko odločite zanjo je pa še motorizirana ključavnica, ki je nadgradnja navadne, saj vsakič ko se vrata zaprejo avtomatsko zaklene vrata, tako da vam ni treba skrbeti, da bi slučajno pozabili zakleniti svoja protivlomna vrata. Inotherm vam pa še ponuja protivlomna vhodna vrata s ključavnico Inosmart, ki samodejno zaklene vrata, odkleniti jih je pa možno na 3 načine poleg ključa: s prstnim odtisom, s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih ter s pomočjo numerične kode. Protivlomna vrata so odlična izbira ne glede na to kje živite, saj se lahko kateri koli dan zgodi, da vam kdo poskusi vlomiti. Varnost doma je neprecenljiva vrednota, a jo prepogosto jemljemo za samoumevno. Samo zaklenjena vhodna vrata in zaprta okna niso dovolj, zato nadgradite na protivlomna vhodna vrata še danes.

Avtor: