lesena-okna

Lesena okna za skandinavski pridih vašega doma

Marsikdo se v kopici ponudb za različna okna hitro izgubi in ne ve več, kako naj izbere najboljša okna za svoj dom. Če si želite kakovostnih oken, ki dihajo z vašim domom, hkrati pa mu dodajo skandinavski pridih, so lesena okna prava izbira za vas.

Les je tisočletja preizkušan material

Ko začnete izbirati okna za vaš dom, se prvo vprašanje postavi že pri izbiri materiala, iz katerega so okna izdelana. Najpogosteje se pojavljajo okna iz lesa, aluminija umetnih materialov ali kombinacije več različnih materialov. Vsak izmed naštetih materialov ima svoje prednosti in tudi slabosti, toda vsekakor imajo lesena okna veliko prednost pred ostalimi. Les je namreč material, ki ga ljudje za potrebe svojih bivališč uporabljamo že tisočletja. To pomeni, da lesena okna združujejo tisočletja izkušenj z najsodobnejšimi tehnološkimi postopki, ki so v 21. stoletju prišla do točke, ko so slabosti lesenih oken skoraj v celoti odpravljene, prednosti pa izpopolnjene. Vsekakor pa je les izmed vseh materialov najbolj naraven in tako zagotavlja najboljšo kakovost bivanja,

Lesena okna dihajo z vašim domom in mu dodajo toplino

Kot smo že omenili, je les naravna surovina, ki bo zaradi svojih lastnosti povečala kakovost bivanja v vašem domu. Ena izmed velikih prednosti je zagotovo to, da lesena okna dihajo z vašim domom, kar pomeni, da ne boste imeli občutka, da živite v polivinilasti vrečki. Hkrati pa sodobne tehnologije obdelave omogočajo, da so lesena okna ravno tako dober izolator kot lesu konkurenčni umetni materiali, poleg tega pa so mu povečale tudi stabilnost, trdnost in še nekatere druge mehanske lastnosti. Zato kljub temu, da si boste z lesenimi okni zagotovili udobnejše bivanje, zaradi tega ne boste trpeli večjih toplotnih izgub, ki so bile v preteklosti ena izmed glavnih slabosti lesenih oken. Poleg tega pa les po svoji naravni zasnovi daje občutek domačnosti in topline in tako v trenutku ustvari prijaznejši dom, v katerega se boste vi in vaši družinski člani z veseljem vračali.

Lesena-okna-za-skandinavski-pridih-1

Ko se združita pridih domačnosti in moderne estetike

Nenazadnje pa imajo lesena okna tudi pomembno estetsko funkcijo. Okna so namreč poleg vhodnih vrat prvi stik s hišo, poleg tega pa pomembno sooblikujejo tudi notranje prostore. Zato je izbira pravih oken še toliko večja odgovornost, saj se morate nenazadnje odločiti za kos stavbnega pohištva, ki vam bo služil vsaj dvajset ali celo trideset let. Les namreč ponuja celo paleto različnih stilov, ki lahko zaznamujejo vaša okna. V zadnjem času so okna iz lesa še posebno priljubljena, saj vašemu domu dodajo prefinjen skandinavski videz, ki videz zunanjosti vaše hiše v trenutku spremeni v premišljeno arhitekturno stvaritev, ki združuje pravo razmerje med preprostostjo, eleganco, prefinjenostjo in domačnostjo.

Če pa vam skandinavski stil gradnje in opremljanja ni preveč blizu, pa to še ni razlog, da se ne bi mogli odločiti za lesena okna. Okna iz lesa namreč ponujajo celo paleto različnih možnosti in stilov, tako da je praktično nemogoče, da ne bi našli oken, ki ustrezajo vašim željam in stilu doma. Če vam les kot samostojen material vseeno ni blizu, pa se lahko odločite tudi za okna, kombinirana z lesom in aluminijem. Možnosti izbire so torej neskončne, pot do udobnega doma pa še korak bližje.

Avtor: