poceni zasteklitev balkona

Na koga se obrniti za poceni zasteklitev balkona?

Balkon je pomemben del nepremičnine in možnost uživanja na balkonu ob kavici ali dobri knjigi žal ni dana vsakomur. A tisti, ki balkon imajo, lahko povedo, da na žalost ni uporaben vse dni v letu. Pozimi stanovalce z balkona preganja hlad, poleti pa žgoče sonce. Oba problema je mogoče rešiti z zasteklitvijo balkona. Zasteklitev balkona je relativno preprost poseg, pa tudi cene so lahko nižje od pričakovanih. Poceni zasteklitev balkona, ki je hkrati tudi kakovostna in vam bo dolgo služila, je vsekakor mogoča. V prispevku bomo opisali, kako izbrati kar najboljšega izvajalca in z njim dobro sodelovati, nekaj pa bomo rekli tudi o poceni materialih za poceni zasteklitev balkona.

Na zastekljenem balkonu lahko uživate vse dni v letu, saj kakovostna (čeprav poceni) zasteklitev balkona pomeni, da bodo temperature tam vedno primerne za posedanje, da boste na varnem pred dežjem, vetrom in snegom (in nadležnimi žuželkami!), pred premočno sončno svetlobo pa se lahko skrijete tudi za roleto.

Zasteklitev balkona pomeni tudi podaljšek bivalnega prostora, kar bodo še posebej cenili tisti, ki živijo v majhnem stanovanju, kjer vsak dodaten kvadratni meter še kako prav pride.

zasteklitev-balkona-1

Za poceni zasteklitev balkona so primerne polikarbonatne plošče. Polikarbonat je poceni in trpežna alternativa ostalim materialom, ki se običajno uporabljajo za zasteklitev balkona. Še cenejša oblika zasteklitve je nadstrešek iz polikarbonatnih plošč. Ta sicer ne ponuja vseh funkcij, ki jih nudi popolna zasteklitev balkona, je pa relativno poceni način, da se na balkonu ubranite pred dežjem in si zagotovite senco v dneh, ko pripeka sonce.

V Sloveniji je veliko mojstrov, ki ponujajo (poceni) zasteklitev balkona. A ko izbirate izvajalca za kakršnakoli dela, je dobro upoštevati naslednje nasvete:

Zaupajte v svoj občutek. Če iz kakršnegakoli razloga ne želite, da bi določena oseba vstopala v vaš dom, vam je ni treba najeti. Z izvajalci boste preživeli kar nekaj časa (čeprav je zasteklitev balkona v primerjavi z drugimi relativno hiter poseg), zato morate poskrbeti, da se boste z njimi dobro razumeli.

Izberite izvajalca z izkušnjami. Čeprav vam bo morda nekdo, ki je na tržišču še bolj »svež«, morda ponudil manjšo ceno, raje izberite nekoga, za katerega verjamete, da ima dovolj znanja in izkušenj, da bo projekt izpeljal, kot je treba. V nasprotnem primeru se lahko poceni zasteklitev balkona sprevrže v katastrofo, zaradi katere boste morali naročati dodatna dela prej, kot bi bilo to potrebno, in boste na dolgi rok zapravili več.

zasteklitev-balkona-2

Pozanimajte se, kaj morate opraviti pred začetkom dela. Kot stranka boste morda morali poskrbeti, da bo del vašega doma, kjer se bodo izvajala dela, na to pripravljen; umakniti pohištvo, izklopiti elektriko … Preden izvajalec začne z delom, ga vprašajte, kako lahko območje del kar najbolje pripravite, da bodo dela potekala hitro in gladko.

Zastekljen balkon je odličen način, da se v mestu naužijete sončnih žarkov in poskrbite za zadostne količine vitamina D. Poceni zasteklitev balkona je možna, če se odločite za določene materiale in določene izvajalce. A ne pozabite, da ima kakovost vedno prednost pred nizko ceno, sicer se lahko zgodi, da boste na dolgi rok zapravili več.

Avtor: