https://www.hotenjka.si/

Do urejenega doma brez nepotrebnega naprezanja

Vsi, ki še vedno uporabljate navadne naprave s kablom, ste verjetno že pomislili o nakupu njihove sodobnejše različice. Če ste že siti nenehnega sestavljanja in razstavljanja posameznih elementov ter vklapljanja in izklapljanja kabla iz vtičnice, si lahko v nadaljevanju preberete nekaj splošnih dejstev o tem, kaj vse vam nudijo sodobni robotski sesalniki, medtem ko podrobnejše informacije in cene posameznih modelov lahko najdete na tej povezavi: https://www.roborock-shop.si/kategorija/robotski-sesalniki/.

Od zdaj naprej se ne boste morali več sklanjati, da bi dosegli težko dosegljiva mesta, saj bo to za vas opravil vaš novi najljubši gospodinjski pomočnik. Aktivirate ga na zelo preprost način, saj je dovolj le nekaj dotikov na zaslonu vaše pametne naprave. Ker robotski sesalniki ne zahtevajo človeške prisotnosti med delovanjem, se vi lahko brez težav sproščate na kavču v svojem najljubšem kotičku s skodelico čaja in knjigo v roki ali pred televizorjem.

Če ste pred sesanjem opazili, da so vaše talne obloge dotrajane in potrebujejo osvežitev, lahko razmislite o njihovi zamenjavi. Morda niste več zadovoljni s parketom in razmišljate o drugačnem materialu. Na spletu vam različni ponudniki in dobavitelji nudijo številne različne rešitve. Tako so lahko vaše nove talne obloge izdelane iz lesa, PVC vinila, laminata, lahko pa se tudi odločite za tlake iz epoksi smole, ki ne vpijajo umazanije in vode, zanje pa je predvsem značilno, da ne zadržujejo prahu, kar pomeni, da vam bistveno olajšajo čiščenje.

Robotski sesalniki vam poenostavijo življenje

S pomočjo moderne tehnologije, ki je v zadnjem času močno napredovala, vam čiščenje olajšajo tudi inovativni robotski sesalniki, ki omogočajo mokro in suho čiščenje. Običajno so opremljeni z dvema posodama, v katere gre v eno pobrani prah, medtem ko je v drugi posodi shranjena voda za čiščenje. Razumljivo je, da se najmodernejši modeli na voljo po višjih cenah, saj omogočajo številne dodatne funkcije. Če vam je cena glavni dejavnik, potem si raje izberite takšnega, ki omogoča osnovne funkcije.

https://www.hotenjka.si/

Pri izbiri pa je treba poleg cene upoštevati tudi zmogljivost baterije in moč sesanja ter kakšen tip navigacije uporabljajo robotski sesalniki za premikanje v prostoru. Predvsem pa si morate pred nakupom odgovoriti na pomembno vprašanje: za kakšen namen ga boste večinoma uporabljali? Ali ga potrebujete samo za sesanje ali tudi za pomivanje? Pri tem pa ne pozabite upoštevati tudi vrste talne obloge, na kateri bo naprava delovala.

Nenehne izboljšave in optimizacije za vrhunsko učinkovitost

Novi robotski sesalniki niso le visoko zmogljivi in zanesljivi, temveč vam omogočajo tudi popoln nadzor nad čiščenjem. Za to pa vam niti ni treba biti v istem prostoru, kjer čiščenje poteka. To vam omogoča posebna aplikacija, ki si jo lahko naložite kar na svoj pametni telefon. Ponudi vam namreč natančen 3D izris prostora v obliki zemljevida, na katerega samo tapnete s prstom in čiščenje se že začne.

Novejši modeli imajo nekaj dodatnih izboljšav, kot je na primer izboljšana gumijasta glavna krtača. Najnovejši robotski sesalniki lahko s tako optimiziranim kanalom bistveno povečajo zmogljivost delovanja. Izboljšana pa je tudi funkcija mokrega brisanja tal, ki lahko znaša kar 4.200 Pa. S takšno trdnejšo gumijasto krtačo se poveča vzdržljivost naprave, obenem pa je tako odpornejša na zapletanje las, ki jih je pogosto zelo težko odstraniti s klasičnimi napravami.

Poenostavite čiščenje s pravo izbiro talne obloge

Na splošno sicer velja, da naj bi ne glede na izbrani material čiščenje bilo dokaj enostavno. Vendar je dobro tudi pri izbiri talne obloge upoštevati nekaj pomembnih dejstev. Najbolj priljubljena materiala sta zagotovo parket in laminat, ki naj ne bi bila zahtevna za vzdrževanje. S čiščenjem teh dveh podlag običajno ni večjih težav. Pomembno pa je vedeti, da ti dve površini nista primerni za mokro brisanje. Primernejše je čiščenje z dobro ožeto krpo.

https://www.hotenjka.si/

Med nezahtevne talne obloge ravno tako spada tudi vinil. Ena od najenostavnejših površin za čiščenje pa so zagotovo epoksi tlaki. Ti bili v preteklosti večinoma prisotni v skladiščih in proizvodnih ter industrijskih prostorih, skratka povsod tam, kjer je bila podlaga močno obremenjena. Vse bolj priljubljeni pa postajajo tudi v gospodinjstvih, kjer lahko brez skrbi čiščenje opravijo robotski sesalniki.

Ker so izdelani iz epoksidne smole, so takšne talne obloge predvsem odporne na mehanske poškodbe in na različne kemikalije, kot so topila in podobno. Če slučajno pride do mehanskih poškodb, jih lahko preprosto zbrusite in nanesete nov sloj. Zelo primerne so za hodnike, garaže in delavnice, vse pogosteje pa se zanje odločajo tudi pri opremi kuhinj in ostalih notranjih prostorov.

Katere talne obloge izbrati?

Običajno je eden od prvih vprašanj prav cena. Ta je odvisna od samega tipa materiala in tudi dimenzij, ki so na voljo. Če želite dodatni estetski poudarek, boste verjetno pripravljeni plačati več za posebne dekorje. Ravno tako lahko izhajate iz ekološkega vidika, če se vam to zdi najpomembneje, in tako pazljivo izberete proizvajalca, in upoštevate tudi kraj in način izdelave.

Predvsem morate pri izbiri upoštevati, za kakšen namen boste uporabljali prostor, ki ga opremljate. Tako boste tudi lažje ocenili, kako močno bo ta prostor vsakodnevno obremenjen. Seveda pa je pomembno, da upoštevate tudi ceno, ki pa naj ne bo glavni dejavnik. Na koncu je vendarle vaš glavni cilj, da svoj dom opremite po svojem okusu, torej vsekakor izhajajte iz svojih želja in potreb.

Avtor: