top-fasade

Zagotovite si popolno zaščito vašega doma

Vse več hiš s slabo izolacijo se spopada s težavami, ki so posledica povišane vlage v notranjih prostorih in slabe zračnosti. Zelo pogosto se dogaja, da se ob bolj deževnih dneh v takšnih hišah pojavijo madeži vlage na stenah, kar lahko vodi k razvoju plesni. Da bi zagotovili boljšo zaščito svojega doma, razmislite o obnovi fasade, s katero bo poskrbljeno za boljšo toplotno in zvočno izolacijo. Če iščete zanesljivega izvajalca, ki vam bo zagotovil izdelavo top fasade, dobite več informacij na spletni strani podjetja Libela Group.

Poleg fasade pa boste morali tudi preveriti, ali vaša okna dobro tesnijo. Pogosto je namreč prav slabo tesnjenje razlog za večjo prepustnost vlage in zunanjih temperatur v notranje prostore. Če bi radi vedeli, kako izbrati prava in koliko stanejo, si oglejte ugoden cenik PVC oken na spletnih straneh Okna Vranešič.

Kako je sestavljena cena?

Kot to velja pri praktično vsakem izdelku, tudi cenik PVC oken odraža predvsem nivo kakovosti uporabljenihsestavin. Tako se končni strošek oblikuje glede na različne sestavine oziroma materiale ter njihove lastnosti. Večina ponudnikov vam pred dokončno odločitvijo za nakup omogoča natančen informativni izračun, na podlagi katerega boste lažje sprejeli končno odločitev.

Na splošno velja, da so v cenik PVC oken zajete karakteristike treh glavnih sestavnih elementov, in sicer je to steklo, okovje in PVC profil. Pri izbiri je namreč pomembno upoštevati samo kakovost posameznih sestavin, od katere je nato odvisen tudi končni znesek. Sama kakovost pa pomembno vpliva tudi na garancijo in življenjsko dobo.

Kaj je še vključeno v končni cenik PVC oken?

Ker ne gre le za nakup in dostavo stavbnega pohištva, je običajno v končni znesek zajeto še delo, zaključna in dodatna dela, montaža in morda tudi še demontaža ali vgradnja dodatnih elementov. Na samo ceno pa vplivajo tudi številni drugi dejavniki, kot je na primer izbira zasteklitve. Če želite doseči boljšo toplotno izolacijo, so priporočljivi širši profili in troslojna zasteklitev. Medtem ko za osnovo velja dvojna zasteklitev iz termopan stekla.

ugodni-cenik-pvc-oken

Pred nakupom pa morate biti pozorni tudi na izbiro profila, ki pomembno vplivajo na cenik PVC oken, saj je z izbiro visokokakovostnih profilov končni strošek temu primerljivo tudi višji. Vendar boste s tem še dodatno izboljšali toplotno izolacijo, dolgoročno pa prihranili pri stroških ogrevanja.

Kako si zagotoviti ugoden cenik PVC oken?

Predvsem si nižje stroške lahko zagotovite z izbiro posameznih elementov osnovne kakovosti. Tako vas bo na primer manj stala dvojna zasteklitev in izvedbo v beli barvi. Prav bela barva je namreč najcenejša. Bistveno manj boste odšteli tudi, če se ne boste odločili za različne dekorje ali imitacije iz notranje ali zunanje strani.

Nižji cenik PVC oken si boste zagotovili tudi z izbiro dodatnih storitev, ki jih zajema nakup. Ekipa, ki stoji za blagovno znamko Okna Vranešič vam ponuja storitev, ki zajema tako montažo kot demontažo, zaključna dela in vgradnjo dodatkov. V demontažo sta zajeta tudi odvoz in deponiranje starega kosa stavbnega pohištva.

Veliko je odvisno od izbire izolacijskega materiala

Tudi tu velja, da bo končni znesek, ki ga boste plačali za izdelavo fasade odražal stopnjo kakovosti uporabljenih materialov, poleg tega pa bo odvisen od še nekaterih drugih dejavnikov. Izdelava na
novogradnji vas ne bo stala enako, kot če bi se lotili samo obnove. Končni stroški bodo tudi višji, če se boste odločili za obstojnejši zaključni sloj in debelejšo izolacijo.

Še posebej namreč na višino stroškov vpliva tip izolacijskega materiala, ravno tako pa tudi izbira proizvajalca. Ker pa na končni znesek vpliva pravzaprav vsaka komponenta posebej, ni nujno, da bo najdražji tip fasade na koncu tudi najboljši. Gre namreč za skupek številnih zunanjih dejavnikov, ki prevladujejo na terenu, kjer se objekt nahaja.

Do top fasade z visokokakovostnimi materiali

Ključnega pomena je izbira primarne izolacije, pri čemer od materialov prednjačita tervol oziroma mineralna volna in stiropol oziroma ekspandirani polistiren, ki ga krajše zapišemo z EPS. Prednost tervola je v tem, da je negorljiv, omogoča pa dimenzijsko stabilnost in parapropustnost. Slabost izolacije iz mineralne volne pa je, da je zelo občutljiva na vlago.

top-fasade

Za razliko od EPS izolacije pa je tudi bistveno dražja, zato se vse več ljudi najpogosteje odloča za EPS. Sicer pa danes z izboljšavami tudi EPS izolacije omogočajo boljšo parapropustnost in stabilnost. Občutljivost mineralnih izolacij pa je tudi dovolj dober razlog, da se v primeru poškodb med vgradnjo morajo te takoj odpraviti. Vendar so poškodbe žal vidne šele potem, ko je vgradnja fasade že končana.

Posvetite posebno pozornost izbiri barve

Od barve je odvisno, koliko sončne toplote bo vsrkal objekt. Ker pa se toplota prenaša po vsej globini celotnega sistema, je veliko odvisno predvsem od same pravilnosti in kakovosti izvedbe vseh del. Z napačno izbiro zaključnega sloja pa lahko nevede pospešite bledenje barve. Ključnega pomena je torej, da pri zaključnem sloju upoštevate zunanje vplive.

S pomočjo sodobne tehnologije lahko dosežete videz umetno starane fasade, kar je možno s pridobivanjem nezemeljskih barvnih odtenkov. Ker je možno tudi na umeten način doseči staran videz, to samo še bolj govori v prid dejstvu, da je bledenje veliko bolj odvisno od izbire zaključnega sloja kot od same barve. Podrobneje o tem si lahko preberete na spletnih straneh podjetja Libela Group.

Avtor: