industrijska vrata

Najbolj inovativna industrijska vrata pri nas

Industrijska vrata morajo biti kompaktna, močna, robustna in kakovostna ter morajo delovati brezhibno. Zanje mora proizvajalec garantirati rezervne dele in hiter servis ter redno vzdrževanje. Ene najbolj kakovostnih takih vrat so nizozemska Compact industrijska vrata, ki jih lahko dobite pri nas. Ponašajo se s tem, da imajo zelo inovativen mehanizem harmonika odpiranja navzgor. To prinaša industrijskim obratom in skladiščem velike prednosti, saj so taka vrata zelo učinkovita, odzivna in varna. Poleg tega rešujejo problem prostora, saj ga zavzamejo malo. To je pomembno posebej za take hale in prostore, kjer zgoraj ni prostora za zlaganje vrat. Pride prav tudi tam, kjer so pod stropom razne inštalacije, ki zahtevajo prost prehod pod stropom.

Nizozemska industrijska vrata – najbolj značilne prednosti

Nizozemska Compact industrijska vrata vam prihranijo prostor, saj se lamelne plošče pri odpiranju in zapiranju zložijo v majhno enoto. Omogočajo tudi dobro toplotno izolacijo, ki je debela kar do 40 mm. Tako boste prihranili tudi na ogrevanju. Zelo dobro tudi tesnijo, kar še dodatno pripomore k ohranjanju energije znotraj prostorov. Obenem omogočajo dovolj svetlobe v prostoru, ki ga zapirajo. To pomeni, da ne zastrejo nobenih luči na stopu lai strešnih oken.

industrijska vrata

Ta industrijska vrata sestavljajo zelo stabilne in kompaktne lamelne plošče z vodili, ki so lahko večjih dimenzij za industrijsko uporabo. Prav zato so veliko bolj stabilne, kot ožje lamele, ki sestavljajo rolo vrata. Vseeno pa omogočajo neoviran strop, saj ni dodatnih inštalacij na njem. To je možno zato,  ker nimajo vodil in nimajo pogona. Da je strop prost, je v industrijskih obratih to precejšna prednost. Zato lahko vozila, stroji, dvigala, žerjavi in visoki viličarji vozijo neovirano in brez težav.

Industrijska vrata Compact imajo varnostni  certifikat in so zato izjemno varna, ker se kontrolirajo s strani zunanje kontrole. Vrata so zaščitena proti padcu in tudi proti vlomom. Preprosto jih je montirati, ker ni novih instalacij v stropu ali zidu in zato je škoda na objektu manjša ter se naredijo hitro. Nimajo kolesc in vzmeti, zato je vzdrževanje lahko. Sestavljajo jih le vzgibna vodila. Enostavna so za uporabo.

Kaj je na izbiro?

Industrijska vrata Compact uporabljajo povsod po svetu, tudi v največjih tovarnah avtomobilov na primer, ker so tako učinkovita. Na izbiro je res veliko možnosti, zato lahko vsak obrat najde nekaj, kar mu res ustreza. Izbira se lahko med različnimi možnostmi zasteklitve. Kar se tiče barve, te lahko izbirate med standardnimi in RAL barvami, ki jih je kar nekaj na razpolago. Na izbiro so različne izolacije, paneli pa so izolirani do 40 mm. Dodajo se lahko manjša vrata za prehod oseb ali manjših vozil. Izbirate lahko tudi, na kakšen način bodo vrata delovala. Pa tudi, kje bo pritrjen motor in dodatno opremo za vrata.

inovativna-industrijska-vrata-1

Izbira barve in plošč

Industrijska vrata so edinstvena, saj imajo edinstven mehanizme zapiranja. Tudi lahko izberete katero koli prosojnost in zasteklitev ali vrata v vratih in vrata ob vratih. Velikokrat pa je izjemno pomembno, kakšne barve bodo vrata, da bodo estetsko zgledale na moderni poslovni stavbi. Kaj imate na izbiro?

Paneli so lahko pobarvani v desetih standardnih barvah RAL. Izbirate lahko različne oblike. Osnovna vrata so taka, da so neprosojna in brez vsega, samo zlagajo se.  Ta vrata so barvana v 10-ih standardnih barvah. Če želite imeti kakšno drugo barvo, je to možno po naročilu.

Steklene plošče so lahko pravokotne ali ovalne oblike.  Naročite pa lahko tudi  čisto steklene plošče, skozi katere se vidi in prehaja svetloba, to so vrata Full Vision. Industrijska vrata Vrata Full Light pa so narejena iz polnil, ki so sicer prosojna, vendar niso prozorna. Poleg vam mojstri  lahko namestijo vrata za prehod oseb, ki so lahko brez oken ali pa so zastekljena. Včasih je dobro namestiti stranska vrata, ki se jih uskladi z obliko kompaktnih vrat Compact.

Avtor: